Rengeteg jópofa és kevésbé jópofa leánykérős sztori szerepelt már ebben a rovatban, de most mind közül a legjobb következik. Van benne okostelefon és számítógépes játék, ezért a férfiaknak jó eséllyel be fog jönni, de a hölgyek is olvassák végig, mert a macicincálós résztől valószínűleg ők is odáig lesznek.

Szóval egy bizonyos Sahba Idelkhani öt éve ismert már egy Melody nevű lányt (fotó itt), amikor elkezdtek járni. Mindketten huszonévesek és Sydney-ben laknak. A news.com.au-n közzé tett sztori szerint újabb bő három év elteltével Idelkhani úgy döntött, meg fogja kérni barátnője kezét, méghozzá egy XXI. századi férfihoz méltóan egy iPhone-játék segítségével. Ehhez először is készíttetett egy külön, személyre szabott alkalmazást egy szabadúszó programozóval, természetesen titokban. Csak erre 1500 ausztrál dollárt azaz 300.000 Ft-ot költött.

Amikor az összes további hozzávalót előkészítette, a leánykérés reggelén feltöltötte barátnője iPhone-jára az alkalmazást, és csak annyit mondott a lánynak, hogy kövesse az utasításokat. Melody követte is a telefonján megjelenő útbaigazításokat, kezdve azzal, hogy vegyen magához néhány dolgot otthonról, többek között egy játékmackót, amit Idelkhani még három évvel korábban, kapcsolatuk kezdetén ajándékozott neki.

Amikor ez kész volt, a telefon felszólította Melody-t, hogy induljanak útnak otthonról, és különböző rejtvényeket adott fel, amelyek megfejtésével a lány újabb és újabb állomásokra jutott el. Ezek az állomások Syndey városának olyan pontjai voltak, amelyek a pár életében fontos szerepet játszottak, vagy különösen romantikus emlékek fűződnek hozzájuk: kávézók, parkok, még vonatállomások is.

Amikor Melody eljutott egy-egy megfejtéshez, a telefon szólt, hogy a játékos tényleg jó helyet keresett fel, és ekkor a lánynak fényképet kellett készítenie arról, hogy tényleg ott volt, azaz a számítógépes játékok nyelvén teljesítette az adott pályát. A fotót a telefon azonnal automatikusan feltöltötte a Facebookra.

Az összesen 200 km-es autózás állomásai során, mint egy rendes számítógépes játékban, a lány további tárgyakat gyűjthetett be az otthonról hozott régi maci mellé, amelyekre az út során később szüksége volt. Így a nap végére, Sydney egész városát bejárva eljutottak egy hotelbe, ahol természetesen egy luxusrezidencia és egy elegáns vacsora várta őket. De a játék végigjárásáért természetesen nem csak ez volt a nyeremény.

Az út végén a lány talált egy olyan eszközt is, ami öltések kibontására használható. A telefon utasította Melody-t, hogy végső jutalmát akkor kapja meg, ha a három évvel azelőtt kapott macit felnyitja vele. A lány kibontotta a plüssállatot összetartó öltéseket, és egy régi cédulát talált benne. Az volt ráírva: “leszel a feleségem?”.

Idelkhani három éve maga varrta bele a mackóba az üzenetet, mielőtt ajándékként átadta volna akkor még újdonsült barátnőjének, bízva abban, hogy egyszer majd elékezik az idő, amikor szükség lesz rá. A menyasszonynak fogalma sem volt róla, hogy a már három éve folyamatosan magánál tartott a plüssállat ezt a kérdést rejti.

Természetesen igent mondott.

Idelkhani azt nyilatkozta, hogy ezek után az esküvőt azért már nem fogja túlbonyolítani.