Pár héttel ezelőtt olyan házaspárokat soroltunk, akik ugyanabban a rockzenekarban játszottak vagy játszanak. Arra gondoltunk, érdekes lenne a sort olyan színészházaspárokkal folytatni, akik játszottak már a filmvásznon is házaspárt, miközben az életben is papírjuk volt arról, hogy egymáséi. Alábbi az 5 kedvenc ilyen párunkat találják, akik közül kimaradt például Don Johnson és Melanie Griffith, akik 1991-ben házasok voltak, és házaspárt is alakítottak a Földi paradicsom című filmben. De említhettük volna még Paul Newmant és Joanne Woodwardot is, akik ötven éves házasságuk alatt több filmben is alakítottak házaspárt.

1. Burton-Taylor: az első számú klasszikus színészpár azonban Richard Burton és Elizabeth Taylor kell, hogy legyen. Ők a Nem félünk a farkastól! 1966-os filmváltozatában játszották el az egymást egy másik pár jelenlétében kínzó és megalázó George és Martha szerepét hatalmas sikerrel. Kapcsolatuk az életben sem volt később kifejezetten felhőtlen: tíz év házasság és még jónéhány közös film után elváltak, aztán újra összeházasodtak, aztán meg megint elváltak.

2. Cruise-Kidman: a kilencvenes évek sztárpárja együtt játszottak a Mint a villámban és a Túl az Óperenciánban is, de csak 1999-ben adatott meg nekik, hogy házaspárként szerepeljenek egy filmben. Ez volt a botrányos Tágra zárt szemek, ami nem csak a rendező Stanley Kubrick utolsó filmje volt, hanem egyben a Tom Cruise-Nicole Kidman házaspár utolsó közös filmje is. A problémás házaspárt olyan meggyőzően alakították a vásznon, hogy nem sokkal később az életben is külön-, majd 2001-ben elváltak.

3. Baldwin-Basinger: ha Alec Baldwin valaha akkora sztár lett volna, mint Tom Cruise, akkor a ’90-es évek akár erről a párról is szólhatott volna. Persze Kim Basinger és Alec Baldwin 9 évig tartó házasságáról is lehetett akkoriban hallani éppen eleget. A fenti fotó a Szökésben című thrillerből való, amelyben a házaspár nem túl meglepő módon egy szökésben lévő házaspárt alakít.

4. Cassel-Bellucci: de eszünk ágában sincs csupán Hollywoodra koncentrálni, amikor az európai filmgyártásnak is vannak éppen elég fényesen ragyogó csillagai. Közülük is Vincent Casselt és Monica Belluccit szeretnénk most kiemelni. A fent említett Nem félünk a farkastól! 1966-ban botrányosan durvának számított, az ő egyik közös filmjük, a Visszafordíthatatlan 2002-ben számított még botrányosabban durvának. A fordított időrendben bemutatott történet végét (azaz elejét) Bellucci ugyan nem éri meg, a két nagyszerű színész házassága azonban 1999. óta működik.

5. Koltai-Pogány: és itthonról is szerettünk volna választani egy párt az ötbe, maradtunk is a legkézenfekvőbb és talán leggyakrabban együtt látott kettős mellett. Ők Koltai Róbert és Pogány Judit, akiknek 1971-ben kezdődött házassága ugyan nem problémamentes, de legalább még most is tart. Rengeteg filmben szerepeltek ők együtt, de távolról sem mindben alakítottak házaspárt. Férj és feleség voltak ők azonban a vásznon is a Hyppolit 1999-es remake-jében, vagy legutóbb a 2007-es Megy a gőzösben. A mellékelt fotó ez utóbbiból való.

Ők voltak a Randiblog kedvenc házaspárt játszó házaspárjai, de mint említettük, a lista nem teljes. Ön tud még hozzátenni?