A legtöbbet emlegetett társkereső már egy jó ideje az OK Cupid. Most azonban nem lebilincselő kutatásaik miatt szerepelnek a hírekben, hanem azért, mert a Wikileaks alapítója, Julian Assange is a kliensük volt. Sőt, ami ennél érdekesebb, még 2006-ban, a Wikileaks alapítása előtt regisztrált, 2007. január 1-én lépett be utoljára HarryHarrison álnevén, és a beállításokat ekkor olyan állapotban hagyta, hogy profilja nyilvános, azaz ön is megtekintheti ide kattintva.

Tekintve, hogy Assange jelenleg nemi erőszak vádja miatt rács mögött van, nem nagyon lesz lehetősége mostanában négy éve nem használt társkereső-profilját törölni a netről, igaz, pont a Wikileaks alapítójától nem is lenne túl stílusos húzás az ilyesmi. De térjünk a lényegre: mit mondott magáról az az akkor 35 éves férfi, aki később az internet fő kiszivárogtatás-felelősévé vált? “Szenvedélyes, gyakran öntelt aktivista szirént keres szerelmi kaland, gyerekek és néha egy kis bűnügyi szövetkezés céljára” - írja a profil. “Bár elég veszekedős vagyok intellektuálisan és fizikailag egyaránt, a nőkkel és gyerekekkel nagyon védelmező szoktam lenni”, folytatódik annak a férfinak a bemutatkozása, akit jelenleg két svéd nő vádol nemi erőszakkal.

Még érdekesebb azt megnézni, hogy milyen hölgyek társaságára vágyott a Wikileaks-alapító. “Az állandó politikai viszályokkal sújtott országokból származó nőket szeretem. A nyugati kultúra értéktelen és ostoba nőket termel” - írja, és úgy tűnik, a kelet iránt érzett vonzalma valamennyire kölcsönös. Assange a “Legintimebb dolog, amit hajlandó vagyok bevallani” rubrikát azzal töltötte ki, hogy “ázsiai tinilányok követnek és figyelnek a távolból”. A számára ideális nőről azt írta még, hogy “legyen élettel teli, erotikus és nonkonformista. Egy már meglévő szubkultúrába beilleszkedni nem nonkonformizmus.” A végén hozzáteszi, hogy “aki félénk, az ne írjon. Ehhez túl elfoglalt vagyok. Az írjon nekem, aki bátor.”