Újabb adag kutatási-statisztikai adatot publikált a múlt héten az OK Cupid amerikai társkereső. Ez a posztjuk most nem kevert akkora vihart, mint pl. az, amelyikben megállapították, hogy többet szexelnek azok, akiknek iPhone-juk van, és ennek részben oka lehet, hogy a mostani miniesszé a szokásoshoz képest viszonylag kuszára és követhetetlenre sikerült. Egyvalami viszont világos és nagyon érdekes benne, meghatározták ugyanis, hogy mi az a három dolog, amiben a párok zöme egyetért.

Amikor valaki leiratkozik egy társkeresőről, a rendszer megkérdezi, hogy miért megy el. Ha valaki erre azt mondja, azért, mert az oldalon talált magának párt, akkor meg lehet adni azt is, hogy ki az, akivel összejött. Ennek alapján az OK Cupid kutatói 34 260 őáltaluk összehozott pár adatlapját vizsgálta meg, méghozzá azt a részt, ahol különféle személyes kérdésekre kellett válaszolni. Azt keresték, mik azok a kérdések, amikre a legnagyobb arányban adták mindig ugyanazt a választ a párok.

Maguk a felhasználók saját bevallásuk szerint általában a következő 3 kérdést tekintik a legfontosabbnak: 1. Isten fontos az életedben? 2. Egy kapcsolatnak a szex a legfontosabb része? 3. Undorít a dohányzás?

Ezzel szemben az adatok azt mutatják, hogy a felhasználók zöme végülis olyan személlyel létesít kapcsolatot, aki a sajátjával egyező válaszokat adott a következő 3 kérdésre: 1. Szereted a horrorfilmeket? 2. Volt már olyan, hogy egyedül elutaztál (nyaralni)? 3. Nem lenne menő itt hagyni mindent, és egy vitorlásra költözni?

Az OK Cupid kutatói a statisztikára hivatkozva azt mondják, hogy ezt a három kérdést minden első randin érdemes feltenni a potenciális partnernek. Ha a másik nem ugyanazt a választ adja ezekre, mint amit mi magunk adnánk, akkor valószínűbb, hogy a randiból nem lesz kapcsolat.