Ha az embernek már van felesége, de egy újabb nőt akar elvenni, akkor az elsőt nem elég a Facebookon törölni a barátok listájáról - ezt az egyszerű igazságot nem sikerült fejben tartania bizonyos Richard Leon Barton Jr-nak. A 34 éves, amerikai férfiról azt írja az M Live nevű website, hogy a már így is börtönviselt úriembert újra szabadságvesztés fenyegeti a bigámia miatt.

Barton (fényképéért kattintson ide) az interneten ismerkedett meg első feleségével, és egy év elteltével, 2004-ben házasodtak össze. Még ugyanebben az évben az újdonsült férj egyszer csak nem jött haza többet. Az asszony egy idő után értesítette a rendőrséget, erre kiderült, hogy egy bűncselekmény miatt Barton megint rács mögött van (korábban 2000-ben és 2001-ben is letartóztatták egyszer). A férfit 2009. végén engedték ki, ekkor közte és felesége között állítólag volt ugyan szó a válásról, de a jogi procedúrát nem indították be. Az asszony számára a következő meglepetés az volt, amikor egyszer csak azt vette észre, hogy férje törölte őt barátai listájáról a Facebookon.

Ezek után kicsit körülnézett a megmaradt közös ismerősöknél, és azt látta, hogy férje friss esküvői fotókat tett fel a közösségi oldalra, amelyeken természetesen éppen egy másik nővel házasodik meg. Az első feleség persze erre értesítette a rendőrséget, és Barton most visszaeső bűnözőként várja, hogy kettős házasságért büntetést szabjanak ki rá. Érdekes módon nem ő az első bigámista férfi, aki az internetre, illetve a Facebookra feltett fotókkal buktatja le magát, ugyanígy járt ugyanis régebben egy brit és egy amerikai többszörös férj is.