Per lett a világ legbénább esküvői videójából

2011.03.21. 17:43

Megint elkészült egy újabb remekmű a felülmúlhatatlan esküvői videó kategóriában. Természetesen megint a ködös Anglia szállítja a hihetetlen minőségű felvételt. Az legutóbb hasonló eset 2009-ben történt.

A szóban forgó mesterember most arra koncentrált, hogy a vendégek lábait, tarkóját és a szép, zöld, angol füvet mindenképpen felvegye, még ha néha-néha homályosan is. Ha véletlenül valakit úgy rögzített, hogy látszódik is, az garantáltan nem volt meghívva az esküvőre, csak véletlenül arra járt.

Mikor Martin és Heidi Shubrook megnézték az esküvői videójukat, könnyekben törtek ki, de sajnos nem örömükben, hanem kétségbeesésükben ragadtatták sírásra magunkat. A nagy esemény egy igen sajátságos feldolgozásban került rögzítésre. A felvételből további képeket, a menyasszony és a vőlegény, meg a kontár videós fényképét itt lehet megtekinteni.

Az ifjú pár nem sokat teketóriázott, és azonnal beperelte Clayton Bennettet, akit a bíróság később kártérítés fizetésre szólított fel. 600 fontot (190 ezer forintot) kell fizetnie a pórul járt, kétgyermekes pár részére, valamit állnia kell a bíróság és az utazás költségeit is. Bennett azóta bejelentette, hogy tönkrement és befejezte a hivatását. Beleegyezett, hogy visszafizeti a pénzt havonta 20 fontonként és azt állítja, hogy 3 részletet már kifizetett. Shubrook, aki a családi kiadóvállalatot vezeti, nem hiszi, hogy valaha egy pennyt is látni fognak. „De szeretném, ha nagyközönség is láthatná, hogy mi történt velünk” – indokolta, hogy miért fordult a nyilvánossághoz.

Heidi Shubrook így emlékszik vissza a napra, amikor megkapták a felvételt: „mikor megkaptuk tőle a felvételt, már tudtam, hogy szörnyű lesz. Nagyon megviselt, amikor megláttam mit művelt az esküvőnkön. Az első kockáknál az emberek lába látszik, aztán van egy felvétel olyanokról, akik nem a mi esküvőnkre jöttek. Az egész egyáltalán nem volt megszerkesztve, az egyetlen dolog, amit csinált, az az volt, hogy néha elhomályosította a képet. Sírtam, mikor végignéztem. Egyáltalán nem erőltette meg magát, hogy rendesen felvegye az eseményt. Amikor megjelent az esküvőnkön, az arca össze-vissza volt karmolva, és mikor megkérdeztük, mi történt vele, azt állította, hogy ő egy ketrecharcos. Többször eltűnt, és az esküvőszervezőnknek kellett üldöznie, aki aztán egy másik lagziban találta meg. A kóborlásai miatt elszalasztotta a pillanatot, amikor aláírjuk a papírokat, mikor kijövünk a templomból, mikor felvágjuk a tortát, és a beszédek egy részét is. Amit felvett, azt meg szörnyű. A beállítások bénák és mindig rossz helyre irányította a kamerát. A kamera sokáig a földön hevert bekapcsolva, így a felvétel nagy részében csak a fű látszik, a többin meg le van vágva az emberek feje.”

A pár 350 fontot (kb. százezer forintot) fizetett ezért remek szolgáltatásért. A fotós a megbízás előtt azt mondta, hogy egy profi csomagot fog előállítani, "ami különleges módon örökíti meg a nagy napot." Ez sikerült is.

„Szívfacsaró ez a történet, mert Bennett azt ígérte, mindent lefilmez, ezért azt mondtunk a vendégeknek, hogy ne hozzanak kamerát. Így most semmilyen felvételünk sincs. Csodálatos napunk volt, de rossz szájízünk van emiatt a malőr miatt. Szerencsére volt egy remek fotósunk, aki nagyon jó képeket csinált.”

A most már világhírű videós a következőt nyilatkozta: "Shubrookék azt szerették volna, ha azért a pénzért, amit fizettek, valami nagyszabású dolgot kapnak cserébe. De én a saját módszereimet alkalmaztam. Amúgy csak este fél kilencig voltam kifizetve, de 10-ig maradtam teljesen ingyen. Fizetem havonta a 20 fontot, és ezt bizonyítani is tudom."