Ma a What’s Your Price? (kb. Mennyibe kerülsz?) című website gondoskodik arról, hogy legyen min felháborodni vagy legalábbis elcsodálkozni. A What’s Your Price egy olyan társkereső, ahol fizetni kell az első randiért a partnernek, és az NBC-től a Gawkerig több helyen is rámondták a dologra, hogy “dehát ez prostitúció!”, nyilván nem emlékezve arra, hogy pár éve már volt egyszer egy hasonló kezdeményezés.

Ez a társkereső is egy a sok közül, csak ez úgy működik, hogy regisztráláskor nemtől függetlenül a “nagyvonalúak” vagy a “vonzók” oldalához kell csatlakozni. Az előbbi oldalon azok vannak, akik hajlandók pénzt fizetni annak, aki elmegy velük egy randira (túlnyomó többségük férfi), az utóbbin azok, akik pénzt szeretnének kapni azért, hogy elmennek a találkára (többségük nő).

Ha a nagyvonalúak közül valakinek megtetszik valaki a vonzók oldaláról, akkor nem szerelmeslevelet küld az illetőnek, hanem egy ajánlatot egy konkrét összeggel. A rendszer csak akkor engedi, hogy levelezni kezdjenek egymással, ha a másik fél elfogadja a felajánlott pénzösszeget.

A What’s Your Price március 29-én indult, de állítólag máris tízezer fölött van a regisztráltak száma, és mostanság már naponta kétezer új felhasználó érkezik hozzájuk. Az oldal olyan hasznos tippeket is ad a júzereknek, hogy mindig készpénzben fizessenek, 50%-ot a randi elején, a másik 50%-ot a végén, illetve hogy a nagyvonalú félnek természetesen a kialkudott áron túl a randi költségeit is fedeznie kell (azaz fizet pl. ötven dollárt a nőnek és további mondjuk százat a vacsoráért, amit kettesben elfogyasztottak).

A What’s Your Price bemutatkozó szövege persze ragaszkodik ahhoz, hogy ez nem prostitúció, hiszen szexről nincs szó, és különben is az ember mennyi egyéb szolgáltatásért szokott fizetni - ez is csak egy szolgáltatás, így működik a kapitalizmus. Plusz a hagyományos lovagiassági szabályok értelmében a férfi egyedül fizeti a randi költségeit, amihez képest nem szabad felháborodni azon, ha a találkozóra szánt összegből az úriember a hölgynek is juttat egy kis készpénzt.