Egy nap sem kellett ahhoz, hogy internetes szenzáció, vagy ha úgy jobban tetszik, mém legyen Grace Van Cutsemből. Vilmos herceg hároméves keresztlánya az a helyes kiscsaj, aki az Évszázad Esküvője összes erkélyes-csókos fotójának bal alsó sarkában ott fintorog, szemlátomást a fenébe kívánva az egész ceremóniát. A Grace Van Cutsem unott-kétségbeesett grimaszai által tönkretett fotókból egész galériát állítottunk össze (katt a fotóra!), annak ellenére, hogy a dolog humorosságából valamennyit elvesz, hogy a kislány igazából nem a háttérben látható csóktól borult ki ennyire, hanem az ifjú pár kedvéért tiszteletköröket repülő vadászgépek zajától.

Akárhogy is, a tündéri Grace Van Cutsemből ezektől a pofáktól minisztár lett (a Buzzfeed segítségével máris bármely fotóra egy mozdulattal humorosan odakopizható), és a kislány rögtön a jelképévé-idoljává vált azoknak, akiket nem lelkesített a királyi esküvő, vagy akiket már úgy általában az esküvők sem lelkesítenek. Az ő kedvükért ehelyütt most gyorsan fel is soroljuk, hogy szerintünk mi tud lenni az 5 legborzasztóbb dolog az esküvőkben - ha ön sem bírja a lagzikat, tegye hozzá bátran, hogy ön mikor vág olyan pofákat, mint a galériában Grace Van Cutsem!

1. Kényszerű találkozások - Megvan annak az oka, hogy az ember bizonyos rokonait miért nem látogatja rendszeresen. Ha pl. egy esküvő miatt az ilyenekkel mégis muszáj találkozni, sőt, beszélgetni is, az különösen kínos szokott lenni, főleg ha az adott rokon a ritka találkozásokra hivatkozva most éppen, hogy szorosabbra próbálja fűzni a szálakat.

2. Kiöltözés - Önmagában a kiöltözést is lehet utálni egy esküvőben, főleg az öltönyre ítéltetett férfiaknak, ha a lagzit a nyár kellős közepén, rekkenő hőségben tartják és még táncolni is kell. Azért van hétvége, hogy az ember kényelmes ruhában lehessen, nem?

3. Tánc - Valószínűleg rossz zene, alkalmatlan öltözék, nem buliba való társaság, túl sok kaja a gyomorban, túl sok alkohol a vérben, túl sok felvételre állított videókamera. Az ember néha azt se tudja, melyik rosszabb: lagzin részt venni a táncban, vagy csak nézni, ahogy a többiek égetik magukat?

4. Ajándékkényszer - Az embernek van elég kiadása enélkül is. És ha esküvő van, akkor egy olyan buliért, amibe legszívesebben el se menne, még ki is kell fizetnie egy rakás pénzt nászajándék címén.

5. Unalmas ceremónia - Van, akinek a misehallgatás nem a kenyere, más a közös nosztalgikus dianézegetéstől ájul be az asztal alá. Egy biztos: párját ritkítja az olyan esküvő, amiben ne lenne legalább egy-két olyan szertartási elem, aminek érzelmességét a násznép tagjaként roppant nehéz átélni. Grace Van Cutsemmel is pontosan ez történt: ő például a repülőbemutatót nem bírta.