Mai képeinken Sharon Britt látható. A 42 éves brit hölgyet nemrégiben nagy tragédia érte: alig pár hónappal esküvőjük után férje, Matt egy balesetben szenvedett sérülései miatt elhunyt, még az első házassági évfordulót sem érhette meg. Az özvegy - akinek története kicsit a kartonból kivágott apukával élő családra emlékeztet - úgy döntött, a nagy napot mégis megünnepli, méghozzá úgy, hogy tetováltat egyet.

Férje, akit nem sokkal korábban hamvasztottak el, szenvedélyes horgász volt, így Britt arra gondolt, egy halakkal kapcsolatos rajzot varrat magára. A tetoválásban azonban nem az ábra a legkülönlegesebb, hanem az, hogy az ahhoz használt tintához hozzákevertek valamennyit a férj hamvaiból. Az eljárás ugyan szokatlan, de teljességgel veszélytelen, állítják a szakértők.

“Amikor erre a tetoválásra nézek”, nyilatkozta a kétgyerekes özvegy férjére visszagondolva, “az ő mosolya jut eszembe. Szerintem büszke lenne, de nevetne is rajta, mert nagyon jó humora volt. Mindig itt lesz a szívemben, és ezzel a tetoválással tényleg olyan közel kerültem hozzá, amennyire csak lehet, örökre a részemmé vált. Minden nap gondolok rá, és szerintem ez egy szép tisztelgés az emléke előtt. Büszkén megmutatom mindenkinek.”

A tetováláshoz egyébként nem használták fel a férj földi maradványait tartalmazó urna teljes tartalmát, ezért a maradékot Britt egy játékzsiráfba tette, és az ágyán tartja. “Nem nagyon tetszett az urna, úgyhogy inkább kerestem helyette valamit, amit meg lehet ölelgetni”, mondja az asszony. Ha valamelyik képre kattint, a galériában közelebbről megnézheti mind a hamvas tetkót, mind az urnaként funkcionáló plüssállatot.