Kevés akkora trauma van az életben, mint amikor az ember elveszti azt a valakit, akit igaz szerelemmel szeret. Rengeteg módja van annak, hogy az ember túltegye magát a tragédián, múlt pénteki posztunk főszereplőnője például a gyászt meglehetősen bizarr formában élte meg (tetoválás és zsiráf van a sztoriban, ha akkor nem olvasta, most ne hagyja ki!). Hozzá kapcsolódik a mai poszt is, amiben egy olyan férfit mutatunk be a New York-i Evergreens temető honlapja segítségével, aki egyszerűen nem volt hajlandó túltenni magát felesége elvesztésén - hanem beköltözött mellé a sírba.

Az 1849-ben alapított temetőbe 1893-ban temették el Mary E. Gould Reed földi maradványait, az asszony mauzóleumát édesapja építtette. Mary E. Gould Reed férje, az ekkor hatvanas éveiben járó Jonathan Reed nap mint nap látogatta a sírt, amit az após nem nézett jó szemmel, és megtiltotta neki, hogy túl sok időt töltsön a temetőben.

1895-ben azonban meghalt az após, és Reed ekkor rögtön egy új, saját mauzóleumot építtetett már két éve halott feleségének. Ide átvitette a holttestet, és a koporsó mellé maga is beköltözött, már amennyire ezt az Evergreens szabályai engedték. A temetőben ugyanis tilos volt nyitva tartási időn kívül tartózkodni, így minden este hatkor Reedet hazaküldték. Az úr a másnap reggel hatos nyitáskor mindig újra ott volt. Olajkályhával, bútorokkal, a falon képekkel kis lakást rendezett be magának halott felesége mellett a mauzóleumban, csak itt étkezett, és itt fogadta a vendégeket, akikből állítólag egy év alatt hétezer érkezett.

Meg volt róla győződve, hogy felesége igazából nem halt meg, hanem az asszony teste csak kihűlt. A férj kötelességének érezte, hogy folyamatosan fűtse a mauzóleumot, mert azt tartotta, hogy felesége csak melegben tud békésen szunnyadni fémkoporsójában.

Jonathan Reed élete utolsó évtizedét élte le így, 1905-ben halt meg. A New York Times gyászjelentése szerint a férfi a mauzóleumban lett rosszul. Valaki megtalálta, kórházba szállították, de szélütését nem tudták már kezelni, így Reed véglegesen elfoglalhatta helyét felesége mellett. A mauzóleum addig nyitva tartott ajtaját ekkor rájuk zárták, és ez a bizonyos ajtó azóta is zárva van.