Tegnap egy olyan történetet meséltünk el, amelyben egy hölgy vet be egy női praktikát, hogy megmeneküljön egy kínos szituációból, a maiban viszont egy meglehetősen férfigondolkodásra valló trükköt mutatunk be, ami azonban balul sült el. Ezúttal a tettes egy válófélben levő amerikai, aki nyilván leendő exfelesége orra alá akart a válóper folyamán borsot törni egy műbombával. A vizuális típusú emberek nyugalmának megzavarására alkalmas képzavart máris megmagyarázzuk.

A 37 éves Jeffrey Boreman Floridában lakik, és felesége 2008 júniusában adta be a válókeresetet. A per elég csúnyán elhúzódott, ugyanis az eljárásnak még mindig nincs vége, de a feleség annyit már elért, hogy távoltartási végzést hoztak férje ellen, azaz a bíróság megtiltotta Boremannek, hogy neje közelébe menjen. Az alábbi sztori ismeretében ez egy elég bölcs döntésnek tűnik.

Amint azt később biztonsági kamerák felvételei is megerősítették, Boreman a napokban saját maga otthon legyártott egy bombának látszó tárgyat, ami még ketyegett is, ugyanis Boreman egy karórából kiszerelte az óraszerkezetet, és ezt erősítette a műdetonátorhoz. A szépen összebarkácsolt készüléket a három éve válófélben levő férfi saját kocsija aljához erősítette, majd elment egy olajcserére.

Itt a műhelyben dolgozóknak feltűnt a kütyü, akik természetesen azonnal értesítették a tűzszerészeket. A Tampa Bay híradása szerint a rendőrök mindenkit evakuáltak a környező épületekből-üzletekből, és az útszakaszt, ahol az autó parkolt, órákra lezárták. A szakértők óvatosan kiszerelték a kocsi alól a Boreman által összeeszkábált ketyegőt, majd egy biztonságos helyen felrobbantották. Több órányi munka után ekkor derült ki, hogy nem igazi bombáról volt szó.

Boreman először azt mondta a rendőröknek, hogy semmi mást nem tud elképzelni, mint hogy merényletet terveltek ki ellene, nyilván arra utalva, hogy a gonosz feleségnek nem elég, hogy mindjárt elválnak, még meg is próbálta őt eltenni láb alól. A férj azonban hamarosan áldozatból gyanúsítottá vált, és végül beismerte, hogy ő készítette és helyezte el a műbombát.