Rengeteg olyan posztunk volt már, ami interneten kezdődött, boldog kapcsolatokat mutat be. Ma egy olyan ismeretség történetével foglalkozunk, ami szintén a weben szövődött, de rossz véget ért, és most nem csak egy szimpla szakításra gondolunk, hanem gyilkosságba torkolló drámára.

Z. Dávid 2006-ban ismerte meg a nála 5 évvel fiatalabb, akkor mindössze 13 éves D. Bernadettet Gyálon. Ahogy az lenni szokott, egy idő után személyes találkozókat is szerveztek, és ezek azután is folytatódtak, hogy a kislány 2008-ban talált egy másik barátot, ezt is az interneten. A vádiratból az derül ki, hogy a fiatalember innentől kezdve féltékenykedni kezdett, nem tudta feldolgozni, hogy D. Bernadett már mást szeret. Érdekes módon kb. fél év telt el így, miközben Z. Dávid féltékenykedése nyilván olyan intenzitásúvá vált, hogy D. Bernadett már nem bírta tovább, és megszakította a kapcsolatot. (Bizonyára az új barát sem nézte jó szemmel, hogy fiatal barátnője továbbra is érintkezik az exével.)

A közvetlenül a tragédia után megjelent híradásokban még nem szerepelt a most másodrendű vádlottként emlegetett személy, akivel a fiatalember ekkor ismerkedett meg, szintén az interneten. Ennek a másodrendű vádlottnak öntötte ki a szívét, ő pedig, ha már megbékéltetni nem tudta, segített neki gyilkos terveket szövögetni.

Z. Dávid állítólag először öngyilkosságot fontolgatott, aztán elköltözést, majd a kislány meggyilkolását. Indulatait és ölési szándékát ráadásul nem is rejtette véka alá, az interneten többeknek is beszélt arról, hogy vérbosszút akar állni volt barátnőjén, sőt, magával D. Bernadettel is közölte, hogy meg akarja ölni. A kislány félni kezdett volt barátjától, de erről nem szólt senkinek - pedig valószínűleg kellett volna.

Z. Dávidnak közben lett új barátnője, de ennek ellenére képtelen volt túllépni a korábbi szakításon és frissen szerzett internetes haverjával tervezgette exe meggyilkolásának mikéntjét. Először robbantásban gondolkodtak, de úgy találták, ezt lehetetlen lenne kivitelezni, majd egy ideig nyílpuskás elkövetés volt a terv, végül a másodrendű vádlott - bár állítása szerint végig ellenezte Z. Dávid tettét - elmagyarázta, hogyan lehet működésre fogható pisztolyt szerezni legálisan. Azt is ez a bizonyos segítő tanította meg a későbbi elkövetőnek, hogy hogyan kell a lőfegyvert használni.

A gyilkosság részletei a 2009. decemberi híradásokból már jól ismertek: Z. Dávid tudta, hogy volt barátnője merre megy el nap mint nap iskolába, itt megvárta, meglőtte, majd amikor az a lövésbe nem halt bele, ütlegelni kezdte, majd közelről még egyszer rálőtt. Tettét még aznap beismerte, büntetőpere másfél év elteltével most szeptemberben fog kezdődni; a segítőkész internetes haverral együtt előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állniuk.