horoszkóp

39 éve mindig ott nyaralnak, ahol megismerkedtek

2011.09.07. 17:59

Bill és Themla Donald egy amerikai nyugdíjas pár, a férj 87, a feleség 83 éves. Ez a mostani volt a 39. nyaruk, amiből néhány hetet egy plymouthi üdüléssel töltöttek. A brit lapok persze az angolokra jellemző öniróniával tálalták a sztorit: annyi szép hely van a világon, hogy jut eszébe két amerikai nyugdíjasnak a hűvös-szeles-esős Plymouthba menni nyaralni mondjuk a sokkal romantikusabb Olaszország helyett? A válasz egyszerű: Donaldék Plymouthban ismerkedtek meg egymással 1943-ban, ezért járnak vissza rendszeresen.

Bill és Thelma Donald a 39. romantikus nyaraláson Plymouthban
Bill és Thelma Donald a 39. romantikus nyaraláson Plymouthban

Persze az sem indifferens, hogy a feleség Plymouthban született és itt is nőtt fel. A második világháború alatt megismerkedett egy amerikai katonával, Bill Donalddal, aki 14 hónapot töltött a szigetországban. Bár Thelma még nagyon fiatal volt, csak 14 éves, szerelmesek lettek egymásba a szintén tizenéves katonával. El ugyan senki nem tiltotta őket egymástól, de egy idő után nem találkozhattak többet, mert a későbbi férjet áthelyezték egy hajóra a Csendes-óceánra. A szerelmesek a távolság ellenére kapcsolatban maradtak, és levelezésük a háború befejeződése után is folytatódott.

Thelma Donald úgy meséli az újságíróknak, hogy 1947-ben egyszer csak sürgönyt kapott Billtől azzal a szöveggel, hogy “ússz át ide, el akarlak venni feleségül”. A lány még mindig csak 18 éves volt, de fogta magát, összepakolt, és átutazott Amerikába, hátrahagyva a háború sújtotta Angliát. A hajóút 10 napig tartott, és a megérkezés után további 10 nappal már össze is házasodtak. A sztori hátralevő része is mesébe illő: a házaspárnak három gyereke született, és azóta is boldogan élnek. 1972-ben gondoltak először arra, hogy újra felkeresik Plymoutht, és az ötlet annyira bejött, hogy azóta minden nyáron ott romantikáznak. Jó néha ilyet is hallani.

Bill és Thelma Donald Plymouthban
Bill és Thelma Donald Plymouthban