Lalit Ram 26 éves, egy Lorika nevű indiai faluban él és neurofibromatózisban szenved. A betegség miatt gyerekkora óta hatalmas daganatok nőnek az arcán, ezért a településen elnevezték Elefántembernek, illetve néha Ganésának is csúfolták. A galéria fotóin megtekinthető Ram számára felcsillant most a remény, hogy hamarosan normális élete lehet, egy orvos ugyanis felajánlotta segítségét.

A fiatalember azt mondja, az arca miatt van, hogy nem lett felesége. Indiában a hagyományok szerint a házasság a szülők megállapodásán múlik, de az ő szülei hiába próbáltak menyasszonyt szerezni neki. Ram szerint amint az eladósorban levő lányok szülei ránéznek, azt mondják: „nem engedhetjük, hogy a lányunkat ő vegye el”.

Nemhogy a házasság, illetve szerelem terén nem volt sok pozitív élménye a neurofibromatózis áldozatának, még haverjai sincsenek, hiszen a környezetében gyakorlatilag mindenki csak csúfolja. Ram legjobb barátja egy bivaly, akivel egy szobában alszik.

A fiatalember mindig is vágyott saját családra, de ez eddig szóba se jöhetett. Így nyilatkozik daganatairól: „Eddig sose mutattam meg doktornak, mert nincs pénzem. Azt mondták, hogy nem lehet mit tenni.” Most azonban egy plasztikai sebész, Dr. Vivek Kumar, aki hallott az esetről, azt mondja, megpróbálja eltávolítani a daganatokat. Az ingyen vállalt beavatkozás nem lesz könnyű, egy korábbi, spanyol neurofibromatózisos betegen például arcátültetést hajtottak végre.

Ram azt tervezi, hogy ha sikerül a műtét, új életet kezd, és azonnal elköltözik szülőfalujából, ahol a szomszédok vagy kinevetik, vagy zaklatják, és ahol olyan boldogtalan volt, hogy egyszer öngyilkos szándékkal patkánymérget vett be. A fotókra kattintva egy galériát tekinthet meg róla.