A mai poszt két brit rekord részleteit tartalmazza, mindkettő transzneműekhez kapcsolódik. Az egyik egy gyorsasági rekord: Melissa Ede az első, aki nemváltoztató műtét utáni szüzességét árulja a neten, ő látható az alábbi képeken, illetve a galériában. A második sztori pedig egy olyan férfié, aki már 69 éves volt, amikor nővé operálták - a brit társadalombiztosítás szabályai szerint az ilyen műtétek ingyenesek, de az országban ennél idősebb személynél még nem hajtottak végre nemváltoztató operációt.

A fenti galéria Melissa Ede fotóit tartalmazza. Melissa az angliai Hullban él, ahol férfiként nőt fel. Amíg Lesley-nek hívták, egy időben hetyke bajusza is volt, de mindig is nő szeretett volna lenni. Amikor sikerült neki, ahogy kikerült a kés alól, máris első randiját kezdte tervezgetni, és ebben a szüzességelárverezős XXI. században úgy döntött, ő is összeköti a kellemeset a hasznossal.

Honlapján még több fotóval lehet szembesülni, valamint azzal a ténnyel, hogy a licit egyelőre 1100 fontnál tart, ami kb. négyszázezer forintnak megfelelő összeg.

Rövid böngészés után a látogatónak az a benyomása alakulhat ki, hogy Ede jelenleg jobban vágyik a pénzre mint a romantikára, mivel az oldal „rólunk” fejezete így fogalmaz: „bármilyen tévés szereplésre vállalkozom, valamint a legtöbb fajtájú fotózásra is, glamúr, fehérnemű, topless és meztelen”. Remélhetőleg tényleg olyan gyönyörűen sikerült a műtét, hogy van mit mutogatni.

Melissa Ede egyik sors- és honfitársa a 74 éves Donna Smith. Ő egészen öt évvel ezelőttig Donald volt, de sose érezte jól magát a bőrében férfiként, szüleit gyakran megbotránkoztatta, hogy magas sarkú cipőket hordott és festette magát. Ez a betegség már csak ilyen. És mivel betegségnek számít, a brit társadalombiztosítás ingyenes nemváltoztatást biztosít a rászorulóknak.

Donna Smith rekordnak számít a brit hivatal szerint, ilyen idős korban, azaz 69 esztendősen még senkin nem végeztek el nemváltoztató műtétet (a legutóbbi esküvős sztori transznemű főszereplőjét 64 évesen operálták). Smith a Daily Mailnek nyilatkozott először, és a róla szóló cikkben az olvasható, hogy szerinte távolról sem késő nyugdíjasként nemet váltani. „Fantasztikus dolog nőnek lenni” - mondja az egykori Donald, aki már az ’50-es években is azzal ment oda a háziorvoshoz, hogy rossz testbe született. „Nagy megkönnyebbülést hozott a tudat, hogy igazi nőként fogok meghalni” - mondja most.

Melissa Edéhez hasonlóan Smith is szűz és az első randevújáról ábrándozik, igaz, ő 74 évesen már nem gondolkodik árverésben. „Bár már elmúltam hetven, a legtöbben azt mondják, hogy 50-nél egy nappal sem nézek ki idősebbnek. Nagyon szeretnék egy férfitársat, akivel együtt öregedhetnénk meg, ideális esetben egy nálam fiatalabb férfit, akivel megoszthatnám a hátralevő életemet”. Fotóit ide kattintva lehet megtekinteni.