Itthon is készült egy felmérés arról, hogy a nőket mi zavarja a férfiakban, bár a Farmec nevű kozmetikumgyárnak összeállított adatokhoz kicsit máshonnan közelítették meg a témát, mint a 20 legirritálóbb férfiszokás listáját készítőknek. Ez a felmérés viszont itthon készült, ráadásul a 18-49 éves lakosságra reprezentatív nem, kor, végzettség és lakóhely alapján, így végre megtudjuk, hogy mi a legnagyobb bajuk a magyar nőknek férjeikkel-barátaikkal. Az, hogy nem sportolnak eleget.

A felmérésben azt a mondatot kellett kiegészíteni, hogy „szeretném, ha a párom…”, és nyolc előre megadott válasz közül lehetett választani. Ha a válaszok között lett volna olyan, hogy „...nagylelkű, sármos, családszerető milliárdos lenne”, akkor nyilván mindenki ezt választja, ezért ilyen típusú lehetőségek nem voltak, hanem ehelyett a válaszok a külsőre, a megjelenésre koncentráltak. A kutatók azt találták, hogy a magyar nőknek pontosan a fele elégedetlen kedvese izomzatával: a „...többet sportolna” választ kerek 50% jelölte meg.

A magyar férfiaknak többet kellene...

47% azt szeretné, ha párja többet aludna, így egyrészt a férfi is kipihentebb lenne, másrészt addig a nőnek is nyugta lenne. Meglepő módon a magyar férfiak megjelenésével a harmadik legnagyobb baj a csúnya arcbőr. A „...többet törődne az arcbőrének ápolásával” választ 42% jelölte meg (nyilván nem csak egy választ lehetett választani). A maradék válasz mind ilyen többet törődne-típusú, 41% szerint a férfiaknak az öltözködésükkel kéne többet törődniük, 39% szerint testbőrük ápolásával, 33% szerint a szőrtelenítéssel/borotválkozással, 24% szerint hajuk ápolásával (már akinek van), 20% szerint meg a manikűrözéssel. Az adatokról egy diagramot is kaptunk, a hajtás után lehet megtekinteni. Ön pedig a szavazógéppel adhatja meg a mi nem reprezentatív felmérésünkben, hogy ön szerint mi a legnagyobb baj a magyar férfiakkal.