Ez egy dráma- és szenzációmentes poszt azoknak, akik arra szoktak panaszkodni, hogy az újságokban mindig csak rossz hírek vannak. A hidegben úgyis jól jön egy kis szívmelengetés, ezért összeállításunk három olyan párt mutat be, akiknek kapcsolata kerek évfordulóhoz érkezett: a 70., 75., illetve 80. házassági évfordulóhoz. A holtig tartó szerelem titkát persze igazából nem lehet ellesni egy internetes posztból, de reméljük, önnek is jól fog esni hallani, hogy azért ilyen is van.

A mai három párból kettő brit és egy amerikai, de volt már ilyen posztunk magyar történetekkel is. Nagyon szívesen készítenénk a jövőben is minél több ilyen összeállítást, ezért ha ismer olyan párt (pl. szülőket, nagyszülőket, rokonokat, ismerősöket), akik már évtizedek óta együtt vannak, kérjük, írja meg történetüket a Randiblog címére, hátha összejön belőlük egy újabb posztra való!

1. Név: Jack és Millie Mills

Életkor: 89 és 88 év

Házasság hossza: 70 év

Így ismerkedtek meg: Jack Mills a második világháborúban szolgált, amikor megtetszett neki és bajtársának egy 18 éves lány. Pénzfeldobással döntötték el, hogy ki menjen oda hozzá, és Mills nyert. Így elegyedett szóba későbbi feleségével, akivel már 70 éve házasok.

A tartós kapcsolat titka szerintük: Jack Mills rendszeresen vesz virágot a feleségének. Úgy számol, hogy az évek során legalább háromezer csokorral ajándékozta már meg, ez kb. 40 csokor évente.

További érdekesség: Jack Mills a virágajándékozás szokásával annak ellenére nem hagy fel a mai napig, hogy jóval magasabbak az árak ma, mint a ’40-es években. Akkor egy csokor virág csak egy shillingbe került, ma már legalább öt font.

Fotók: alább a képösszeállításban.

 

2. Név: Robert és Susan Erskine

Életkor: 100 és 99 év

Házasság hossza: 75 év

Így ismerkedtek meg: alig töltötték még be a 21-et, illetve a 20-at, amikor a templomi közösség által szervezett bálon megismerkedtek. Robert Erskine 5 évig udvarolt, és végül újév napján házasodtak össze, hogy senkinek ne kelljen szabadságra mennie az esküvő miatt. Akkoriban ugyanis a szabadságon töltött időre még nem járt fizetés.

A tartós kapcsolat titka szerintük: sosem szabad sok időt külön tölteni. Robert Erskine a második világháborúban külföldön szolgált, és azóta, hogy onnan visszatért, még sosem töltött egy teljes napot feleségétől külön.

További érdekesség: áprilisban Susan Erskine is betölti a századik életévét, így Nagy-Britannia legidősebb párjának számítanak.

Fotók: alább a képösszeállításban friss és régi fotók is vannak róluk.

 

3. Név: Henry és Jeanette Caveness

Életkor: 99 és 100

Házasság hossza: 80 év

Így ismerkedtek meg: a ’20-as évek végén egy egyetemre jártak Texasban. Henry Caveness azt mondja, szerelem volt első látásra, amint megpillantotta Jeanette-et, rögtön tudta, hogy ő lesz a felesége.

A tartós kapcsolat titka szerintük: amíg egészségük lehetővé tette, mindketten sokat hódoltak a hobbijuknak. Henry Caveness faragni szeret, bútorokat, órákat is készített, amíg képességei engedték, felesége ezzel szemben főzni, varrni és horgolni tudott remekül.

További érdekesség: Henry Cavenessnek most február 6. a századik születésnapja.

Fotók: kattintson át értük a mondjuk a Daily Mailhez!