Egy klasszikus társkereső-sztori az interneten úgy néz ki, hogy böngésszük a profilokat, aztán kapcsolatba lépünk valakivel, illetve kapcsolatba lép velünk valaki, akinek megtetszik a profilja, üzengetünk egy pár kört (ki mennyit), aztán jöhet az első randi. Ez a menetrend sokaknak működik, mégis Amerikában rengeteg kezdeményezés van arra, hogy ez megváltozzon. Az egyik ilyen a Nerve.com társkeresője, ahol azzal segítenek rá a partnertalálásra, hogy adnak témát az első üzenetváltáshoz. Itt ugyanis nem profilok között kell böngészni, hanem témák között. Filmek, éttermek, „ezt csináltam tegnap este”, stb. A felhasználók így nem egy előre megírt, sablonos profil alapján választanak egymás közül, hanem annak alapján, hogy ki mit mond egy őket érdeklő témáról. Innentől kezdve a dolog a hagyományos mederben folytatódik.

A How about we… azonban ezt az egész online beszélgetős-üzengetős dolgot ki akarja iktatni a képből. Náluk sem a profilokon van a hangsúly, hanem a felhasználóknak bemutatkozás helyett konkrét randiötleteket kell posztolniuk, időpontokkal. Pl.: kinek van kedve eljönni holnap este bowlingozni/egy adott filmet megnézni a moziban/társasjátékozni/stb.? Ha akad jelentkező a randira, ki lehet választani közülük egyet, és az első randi már le is van szervezve. A készítők azonban megfigyelték, hogy a meghívások többsége valamiképpen evéssel kapcsolatos, így csináltak egy külön oldalt a kajásoknak, akik különleges ételeket, éttermeket akarnak kipróbálni randizás közben, ez lett az Eater Dating.

A posztban harmadikként pedig egy olyan különleges oldalt mutatunk, ami nagyban hasonlít a magyar BKV-s társkeresőre, csak itt nem budapesti városi, hanem nemzetközi légi közlekedésről van szó. Ha önnek megtetszett valaki, akivel egy gépen utazott, szóba elegyedtek, de nem cseréltek az utazás végén elérhetőséget, a We Met on a Plane nevű oldalon a járat adatainak beütésével leellenőrizheti, hogy a másik esetleg nem tett-e már fel hirdetést a témában. Ha igen, ott a lehetőség, hogy újra találkozzanak, ha nem, akkor önön a sor, hogy üzenetet hagyjon, hátha a másik is hallott erről a website-ról. Aminek az esélye nem nagy, de mást úgysem lehet tenni.