Csoportos esküvőket általában Ázsiában szoktak szervezni, de most Jamaicán is volt egy, csak nudistáknak. Természetesen nem a konzervatív világnézetükről ismert helyiek vadultak be, hanem az USA-ból és Kanadából érkeztek a párok a Hedonism II nevű nudistaparadicsomba.

Talán az is a nudizmus válsága miatt van, hogy az erre szakosodott üdülőhely 2003-ban rendezett utoljára meztelen esküvőt, ahol a paradicsomi környezetben valóban mint Ádám és Éva keltek egybe a szerelmesek. Most egy nyereményakcióval kapcsolták össze a hagyomány továbbvitelét: aki vállalkozott a nudista esküvőre, illetve arra, hogy lakodalmáról dokumentumfilm is készül, annak ingyenes volt a részvétel a négy napos ünnepen.

Száznál is több pár jelentkezett a felhívásra, közülük tízet választottak ki, akik közül viszont az egyik visszamondta, így végülis kilenc vőlegény és kilenc menyasszony mondta ki egymásnak az igent anyaszült meztelenül. Illetve majdnem meztelenül, mert bár ruha nem volt, egy kis testfestést azért alkalmaztak, ráadásul a hölgyek menyasszonyi csokra végig takarta a lényeget. A párok között volt olyan is, aki akkor mutatkozott először nyilvánosan meztelenül, mások otthonukban is nudista kolóniában élnek.

Ön szerint milyen ötlet az egzotikus nudista esküvő?

Amiben kevésbé problémás egy meztelen esküvő a hagyományosnál: nem kell a méregdrága esküvői ruhával vesződni, igaz, a legtöbben azért viseltek egy papucsot meg valamit a fejükön - az egyik menyasszony fehér fátyol helyett egy fekete kalapot. A násznép kérdése viszont sokkal komplikáltabb a nudistáknál. Ugyanis a pereputtyot nyilván nem lehet megkérni, hogy mindenki vetkőzzön le, nem egyszerű nudista közönséget találni, az meg hülyén nézne ki, ha csak az ifjú pár lenne meztelenül, mindenki más ruhában. Így aztán nem marad más választás, mint amit ebben az esetben is alkalmaztak, azaz nincs násznép, de legalább több pár esküszik egyszerre, így nincsenek egyedül.