Mit szoktak ajánlani azoknak az egyedülállóknak, akik nagyon szeretnének már egy társat, de sehogy se jön össze a csajozás/pasizás? Olyasmiket, hogy menjenek el társasutazásokra szép helyekre, vagy hogy járjanak el valami jópofa nyelv- vagy tánckurzusra.

Bár ezek az ötletek igen logikusnak és kézenfekvőnek tűnnek, valahogy a tapasztalat azt mutatja, hogy nem igazán szoktak bejönni - ön ismer olyan párt, akik spanyolországi buszos körúton, olasz nyelvi gyorstalpalón vagy 95%-ban nők által látogatott salsaórán jöttek össze? Na ugye, mi sem. Így alább a logika helyett a tapasztalatokra támaszkodva mondunk 5 olyan helyet, ahol többeknek sikerült már társat találni, így ha nem is garantált a siker, az esély mindenképpen megvan rá.

1. Vallásos közösség - Ha ön ateista, akkor ebből a szempontból pechje van, mert a semmiben sem hívők nem szoktak a nemhívőséghez közösséget szervezni. Pedig táncóránál vagy nyelvóránál sokkal jobb ismerkedési lehetőséget biztosít egy olyan csoport, ahol mindenki azonos világnézetű. Persze önmagában a csajozásért-pasizásért ostobaság ilyen helyekre elmenni, de ha ön magányosnak érzi magát, viszont érdeklődik valamelyik vallás vagy felekezet iránt, jól teszi, ha csatlakozik egy csoporthoz. Legrosszabb esetben a maradék kis hitét is megingatják, de a jól működő közösségek (és rengeteg jó van) remekül össze tudják kovácsolni az oda járókat, és nagyon gyakran kerülnek ki ilyen helyekről párok, házaspárok.

2. Szórakozóhely - Valamiért a táncórákról terjedt el, hogy ott remekül lehet csajozni-pasizni, míg a péntek-szombat éjszakai zenés szórakozóhelyekről egyértelműen azt tartja a közvélekedés, hogy ott legfeljebb csak egyéjszakás kapcsolatokat lehet összehozni. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez távolról sincs így: egy tavaly felmérés szerint az emberek 35%-ával fordult elő, hogy csak szexszel kezdődött kapcsolata később érzelmi síkon is kiteljesedett.

3. Családi összejövetelek - Ha valaki régóta egyedülálló, pedig társra vágyik, könnyen lehet, hogy azért ismerkedik nehezen, mert túlságosan befelé forduló. A Psychology Today-en a témában nemrég megjelent cikk szerint a legtöbb introvertált személy úgy szeret ismerkedni, ha az idegeneket már ismert barátok vagy családtagok mutatják be neki. Ezek szerint mégiscsak érdemes ápolni a kapcsolatot a rokonokkal, ha egyedülállók vagyunk. Ha hívnak, mindig menjünk, ha alkalmas, hívjuk meg őket mi is, hátha előbb-utóbb bemutatnak valaki érdekesnek, akit esetleg jó szándéktól vezérelve pont azért hoznak el az összejövetelre, hogy párt találjanak a szingli rokonnak!

4. Munkahely - Döbbenetesen magas azoknak a pároknak a száma, akik a munkahelyükön jöttek össze. Hogy ezt a tényt az egyedülállók hogyan tudják a saját magányuk leküzdéséhez felhasználni, az nem teljesen világos, pedig valahogy biztos. Aki az első munkahelyén nem találja a szerelmet, az vállaljon másodállást (egyedülállóként úgyis biztos rengeteg ideje van)? Vagy mondjon fel, és keressen új munkahelyet? Menjen el önkéntesnek valahova? Ezek valamiért nem tűnnek különösebben zseniális tippnek, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ha valaki ismerkedni szeretne, nézzen körül kicsit jobban a munkahelyén, ha már úgyis az egész napot ott tölti. Figyeljen kicsit jobban oda kollégáira, ebédeljen, kávézzon, beszélgessen velük, amennyi a szituációba belefér, csak vigyázzon, hogy ne menjen közben a többiek agyára.

5. Internet - És ha minden kötél szakad, még mindig ott van az internetes társkeresés, amin valamiért még mindig ott van a stigma, hogy csak lúzereknek és őrülteknek való. Pedig lehet jól is csinálni, és lehet arra érdemes partnereket is összeszedni segítségével. Természetesen a párkapcsolat nem a boldogság egyetlen kulcsa, de ha valaki meg szeretné próbálni, miért ne kísérletezhetne az interneten keresztül?

Önnek hol jött össze?

Önnek is bevált a fenti öt hely közül valamelyik? Ha nem, akkor ön hol ismerkedett össze szerelmével? Ha érdekesnek tartja megismerkedésük történetét, írja meg a sztorit a Randiblog címére!