A mai sztori egy olyan mikroblogról származik, ami az ott publikált eset megtörténte óta már bezárt, ugyanis egy személyesnek szánt üzenetet elkezdtek felkapni a hírportálok, és a téma annyira megosztotta a közönséget, hogy a szerzőnek elege lett a kommentelőkből. Érdekes módon pont egy olyan téma van a középpontban, ami a múlt héten került elő itt nálunk is: a füttyögések, és ahhoz kapcsolódó kéretlen, szexuális tartalmú megjegyzések ismeretlen férfiaktól nőknek. Egy amerikai csaj megelégelte ugyanis a beszólásokat (vigyázat, alább trágár szavak következnek!), pedig nem is neki kiabáltak oda.

A történet annyi, hogy egy Kelsey nevű, 20 éves lány a hétvégén éppen hazafelé tartott éjszaka Minnesotában, amikor azt hallotta, hogy két mögötte haladó férfi odafüttyög egy éppen arra járó, szemlátomást ittas nőnek az utca túloldaláról. A nő nem reagált, hanem csak ment tovább még gyorsabban a sötét utcán, amikor Kelsey szerint az egyik férfi kb. ennek a megfelelőjét kiabálta oda: „rohadt kurvája, legszívesebben fognám, és itt egy mellékutcában megmutatnám neki, mennyi az annyi. A lába se érné a földet.

Ez a Kelsey nevű csaj erre hátrafordult a férfihoz, és tiszta erejéből orrbavágta. Hogy erre a férfiak reakciója mi volt, arról nem szól a fáma, a nővédő nő nyilván sietve távozott a helyszínről. Otthon bebugyolálta az ütéstől megsérült öklét, csinált magáról egy fotót, majd az egészet megírta a Tumblren, ezzel a végkicsengéssel: „remélem, anyukád/csajod/húgod/haverjaid/barátaid/mindenki megkérdezi majd, hogy mi lett az orroddal. Remélem, el fogod nekik mondani, hogy úgy gondoltad, megeresztesz egy megerőszakolós poént egy benyomott csaj kárára az utcán. Lefogadom, hogy fel sem merült benned, hogy esetleg az előtted menő lány hátrafordul és pofánvág. Mocskos szar alak vagy, és egyáltalán nem bántam meg ezt az egészet.

Ön szerint lehet büszke magára a szexuális zaklatót orrbavágó lány?

Másnap estére már több ezer komment várta Kelsey-t a blogján, akiknek egy része nyilván úgy gondolta, hogy márpedig meg kellett volna bánnia, mert az utcán így beszólni egy nőnek nyilván bunkóság,  viszont verekedni sem elegánsabb, még akkor sem, ha egy nő támad meg egy (bunkó) férfit. Az egyik oldal hősnek tekinti a lányt, aki végre szembeszállt a parasztkodókkal, a másik oldal viszont olyan hozzászólásokra ragadtatta magát, hogy „inkább ezt a csajt kéne megerőszakolni” – nyilván az amerikai kommentelési kultúra sincs mindig fölötte a magyarnak.

Mindenesetre a vita akármeddig folytatódhat arról, hogy Kelsey jól tette-e, hogy behúzott egyet a nőket megfélemlítő, nemi erőszakkal „viccelődő”, trágár férfinak, de a konkrét történetnek azzal vége van, hogy a lány bezárta a blogját, amin most csak ez az üzenet olvasható: „a folyamatos fenyegetések és kommentek miatt bezárom ezt a blogot. Beszéltem a rendőrséggel erről az egész tortúráról, és minden érintett szerint ez a legjobb megoldás. Az egész történetet elmondtam a rendőrségnek. Feladtam magam, és tisztában vagyok a lehetséges jogi következményekkel.