Nagy vihart kavart Amerikában az AshleyMadison.com nevű oldal, ami úgymond a hűtlenek társkeresője: házasságban élők kereshetnek itt új partnert, a férj/feleség megcsalása céljából. Pár hónapja létezik a site-nak egy magyar verziója is, a Viszony.hu. Az oldal készítői ugyanazok, akik a rondák társkeresőjének hazai változatát létrehozták. Ezt írják magukról: „nem egyszerűen a viszonyok kialakítása a célunk, hanem az, hogy a felhasználóink jobb, boldogabb kapcsolatokat, házasságokat találjanak az oldalunkon, egy bizonyos életkoron túl sajnos ez csak viszonyok kialakításával lehetséges”. Azt is hozzáteszik, hogy az eddigi néhány hónap alatt máris több száz regisztrált felhasználó érkezett, akiknek zöme 20-40 év közötti.

Ahogy a megcsalós társkeresés ötlete is Amerikából érkezett, ugyanúgy az USA egyik új mozgalma a weed dating, aminek azonban magyar megfelelője egyelőre még nincs. Az angolul tudók a névből a marihuánára asszociálhatnak, de a CBS riportja szerint itt a weed szó eredeti értelmére kell gondolni: szó szerint gyomokról van szó. A gazolós társkeresés a villámrandizásra emlékeztet, csak itt nem egy aszal mellett ülve beszélgetni kell a potenciális partnerekkel, hanem gyomlálni kell együtt egy kellemeset, aztán aki megtetszik, azzal már lehet is szervezni a következő randit, feltéve persze, hogy a vonzalom kölcsönös. A weed datingnek otthont adó idahói farm tehát úgy próbálja összepárosítani az egyedülállókat, hogy Tom Sawyerhez hasonlóan rájuk tolja a mezőgazdaság egyik leguncsibb munkáját, ők meg még örülnek is neki. Egy eseményen több, mint 40-en vesznek részt.

És mivel a társkeresős különlegességeket hármasával szoktuk adagolni, jöjjön még egy furcsa oldal: itt a videójátékok rajongói ismerkedhetnek. Az ember attól tartana, hogy egy ilyen helyen túlnyomó többségben vannak a fiúk, ennek ellenére (vagy épp ezért) a beköszönőoldalon két csaj méreget-vetkőztet egy srácot, mintha itt minden férfira két nő jutna, és nem fordítva. Ráadásul ez az oldal nem is a románcra, hanem a szexre helyezi a hangsúlyt, így gyakorlatilag szexpartner-keresőnek tekinthető. A neve is erre utal: Shag a Gamer, azaz Dugj egy videójátékossal. Azt még értenénk, hogy ha egy videójáték-rajongó olyan személyt keresne élete párjául, aki szintén szeret a számítógépen játszani, de hogy a gamerek szexpartnerkeresőjének mi az értelme, az rejtély. Szex közben nem édesmindegy, hogy a másik tudja-e, hogy mi az a World of Warcraft?