horoszkóp

Idegesíti a menyasszonyokat, ha más posztol esküvői fotót

2012.07.23. 17:55

Az esküvő fotók kérdése egy olyan, viszonylag szimplának tűnő téma, amiről eddig senkinek nem jutott eszébe közvéleménykutatást készíteni. Szerencsére itt a MyMemory nevű fotómegosztó website, hogy kiköszörülje a csorbát, és meginterjúvoltak 1112 olyan nőt, akiknek az elmúlt két évben volt az esküvője. Sok kérdés azért nekik se jutott eszükbe a témában, de az legalább kiderült, hogy a többség, a menyasszonyok 78%-a nem szereti, ha az esküvőjéről más (azaz a násznép tagjai) saját kútfőből fotókat kezd megosztani a Facebookon.

78%-nak nyilván igaza van, és valószínűleg úgy gondolkodtak, hogy nem azért fizettek ki egy busás összeget a profi esküvői fotósnak, hogy utána a kocafotós nagybácsik, túlbuzgó unokaöccsök és lerészegedett haverok bemozdult, elmosódott és mélységesen előnytelen fényképei árasszák el az internetet. Ezzel egybevág, hogy a menyasszonyok 66%-a úgy érzi, nem néz ki elég jól az esküvőjén készült képeken (na ja, a profik közül sem mindegyik fotós van a helyzet magaslatán).

Minek fotóztatnak profival, ha úgyis az amatőr fotókkal lesz tele a net?
Minek fotóztatnak profival, ha úgyis az amatőr fotókkal lesz tele a net?

Önt zavarná, ha mások saját fotót posztolnának az ön esküvőjéről a netre?

  • 569
    Csak ha nagyon ronda képek
  • 466
    Igen
  • 148
    Semmiképpen

A MyMemory szóvivője ehhez hozzáteszi, hogy a menyasszonyokat az zavarja a legjobban, hogy a többség úgy oszt meg róla fényképet, hogy előtte nem kér engedélyt, így a fiatalasszonyok nem tudják befolyásolni, hogy mi jelenik meg róluk, illetve esküvőjükről. Persze ezen logika alapján az is ugyanilyen idegesítő, ha mások beleegyezésünk nélkül nem esküvői fotót tesznek fel rólunk az internetre, még akkor is, ha azt csak a barátok-ismerősök látják. Mindenesetre nemcsak a menyasszonyokat zavarja, ha mások posztolnak róluk: akik a giccsből, romantikából és más boldogságából csak egy bizonyos mennyiséget bírnak egyszerre, azokat ugyanannyira idegesíti egy esküvői utáni fotócúnami a Facebookon.