Ha az ember jó adag pénzt és energiát belefektet esküvője megszervezésébe, elég rosszul veszi ki magát, ha a ceremónia előtt két nappal közli a lelkész, hogy mégsem tarthatják az esküvőt a megbeszélt templomban. Még rosszabbul ki veszi ki magát a dolog, ha a szervezési rémálomnak az oka szomorúan egyszerű: a templomba járó hívek egy hangos kisebbsége - nyilvánvalóan bőrszín alapján - úgy döntött, hogy nem engedi a közösség fekete tagjainak, hogy a templomban tartsák esküvőjüket. A fenti videó egy ilyen esetről tudósít, a helyszín persze az USA, annak is a déli része.

A ClarionLedger.com tudósítása szerint Mississippi állam fővárosában, Jacksonban Charles és Te’Andrea Wilson egy baptista templomban éppen az esküvői ceremóniát próbálták két nappal a lagzi előtt, amikor a közösségbe járók közül néhányan megneszelték, mi készül. Ezek a buzgó keresztények ekkor félrehívták a lelkészt, Stan Weatherfordot, és tudomására hozták, hogy nem szeretnék, hogy Wilsonék ebben a templomban mondják ki Isten színe előtt a boldogító igent. A kvázi-ok az volt, hogy ebben a templomban még soha nem tartott fekete pár esküvőt.

A lelkész azt mondja, csak békességet akart mind a közösségnek, mind az ifjú párnak, amikor erre a kérésre nem azzal reagált, hogy emlékeztette feledékeny híveit Jézus tanításának ide vonatkozó passzusaira, hanem odament Wilsonékhoz, és azt mondta nekik két nappal az esküvő előtt, hogy inkább egy másik templomban fogják tartani a ceremóniát. Ehhez képest a pár nem ment át azonnal sértődötten egy másik közösségbe (mondjuk ebbe), hanem a férj azt nyilatkozta, a nyilvánvaló diszkrimináció ellenére továbbra is kedveli Weatherford lelkészt, aki össze is adta őket azóta egy másik templomban. Charles Wilson ugyan mindössze egy hónapja jár ebbe a közösségbe, felesége már egy éve ide jár istentiszteletre. Jó érzés lehet tudni, hogy ilyen őszinte, keresztényi szeretettel fogadták őket a többiek.