Időnként összegyűjtjük önöknek az internetes társkeresés legfurcsább híreit, és egy posztban három olyan website-ot mutatunk be, amik egy kisebb csoportra szakosodva valami újat próbálnak behozni a műfajba. Ez is egy ilyen poszt, amit a GirlFriendCircles.com nevű oldallal kezdünk. Ez egy olyan társkereső, ami csak nőknek szól, mégsem leszbikusoknak szól. A GirlFriendCircles egyszerűen arra való, hogy az ember azonos nemű haverokat keressen magának, nem szerelem, hanem barátság céljára.

Az ötlet a közösségi oldalakra is eléggé hajaz, de amíg ott a meglévő barátokkal való kapcsolattartáson van a hangsúly, addig itt új barátok felkutatása a lényeg, ami az életben gyakran nehezen megy. Jól jöhet egy ilyen társkereső például, ha az ember olyan új városba költözik, ahol nem ismer senkit - ilyen helyzetben néha nehezebb egy jó barátot találni, mint egy jó szeretőt. Az ötlet annyira népszerű, hogy van már több ilyen oldal is (pl. a SocialJane és a GirlfriendSocial), azonban a jelek szerint valamiért csak a nőket célozzák ezzel a szolgáltatással, a férfiaknak külön website segítsége nélkül kell havert találniuk, ha elmagányosodtak.

Na és akkor nézzünk még két olyan társkeresőt, ahol elvileg tényleg a szerelmet találhatja meg az ember. Ha valóban igaz az, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, akkor egyszerűen nincs jobb pasizási hely, mint a SamePlate.com. Itt ugyanis a társkeresős profilok középpontjában az étel, az evés van. Mindenki aszerint kereshet magának párt, hogy mit eszik, és mit nem eszik, ami különösen fontos szempont lehet például egy vegán étrendű, vagy egy ételallergiás személynek. De a kajákról beszélgetni rengtegen szeretnek, így a SamePlate-en ismerkedés előnye, hogy elvileg adott a téma, amire hivatkozva meg lehet kezdeni az első beszélgetést.

A PinstantKarma.com nevű oldal készítői pedig a Pinterest nevű képmegosztó-közösségi site sikerét vették alapul. A Pinteresten mindenki egy virtuális faliújságra tűzheti fel kedvenc képeit, és ezek alapján a felhasználók érdeklődésének megfelelően lehet további képeket felkutatni a témában. A PinstantKarma ehhez egy randizási vetületet adja hozzá, náluk a hagyományos társkereső profil szerepét tölti be egy ilyen képekkel teletűzdelt faliújság, ami elvileg mindennél jobban tükrözi az adott felhasználó érdeklődési körét. Ennek alapján pedig nyilván sokkal könnyebb párt találni. Hogy a karma hogy jön az egészhez, azt továbbra sem értjük, pedig többször is elolvastuk a bemutatkozószöveg vonatkozó részét.