A múlt héten egyik posztunk 5 jelét sorolta fel annak, ha egy férfi igazából nem szerelmes, hanem csak szexet akar a nőtől. A posztra sok reakció érkezett: volt aki saját hasonló tapasztalatát mesélte el, mások viszont a férfiak védelmében írtak. Ebben a posztban tőlük idézünk, Gáspártól és Ágostontól, akiknek igazából persze valami más a neve, de mind a ketten egyrészt amellett érvelnek, hogy nem minden férfi csak szexet akar (mondjuk ezt mi se mondtuk), másrészt azt állítják, hogy részben vagy egészben a nők hibája, ha ez mégis így van. Ágoston mindezt hosszabban teszi, Gáspár viszont több felkiáltójellel. Olvassa el, miért olyan lesújtó a véleményük a mai nőkről, aztán ha reagálni szeretne, írjon a Randiblog email-címére!

Gáspár

Olyan írást miért nem adnak le, hogy ha a nő akar csak szexet? Mert ilyen is bőven akad! Sőt továbbmegyek, a mai nőknek már az udvarlás ciki, egyenesen a szexen van a hangsúly. Gondolkodás nélkül fekszenek ágyba akár 1-2-3 pasival is egyszerre, mert most ez a divat! Szórakozóhelyen rövid ismerkedés után simán dugnak, vagy orálisan elégíti ki a frissen megismert partnerét kocsiban, mosdóban, bokorban vagy bárhol! Szóval kicsit unalmasak már ezek az írások, hogy a férfiak csak a szexet akarják.

Lehet, hogy van valóságalapja, de a nők nagyon sokat tesznek azért, hogy ez így legyen. Ha a nők hagynák, hogy udvaroljunk, kedveskedjünk, kicsit harcoljunk a kegyeiért, talán minden más lenne! Ma már vérciki egy férfinak, ha nem dugja meg a nőt szinte már az első ismerkedés után. Dugást természetesen szándékosan írtam, mert ilyen esetben én nem említek szeretkezést, mert az egy bensőséges dolog egy nő és egy férfi között, ami csak érzelmi alapon tud működni!

Ágoston

Arról miért nem esik szó, hogy miért van az, hogy a pasi csak szexet akar? Én az a típus vagyok, aki nem is tud érzések nélkül, de ennek ellenére ösztönlény társaimat is teljes mértékig meg tudom érteni.

Azt azért látni kell, hogy rendszerint mindkét fél „hibás”. Azt az alapvető dolgot kell megértenie és elfogadnia a nőnek (és a pasiknak is), hogy az emberek, attól függetlenül, hogy értelmesnek és intelligensnek vallják magukat, mégis csak állatok. Ugyanúgy ösztönökkel rendelkezünk, és mint tudjuk, ezek nagyon erősek. Az ember ösztönei ugyanazt diktálják, mint az állatoké: ön- és fajfenntartás. Tehát az ember is táplálkozik és szexel. Ez van belénk kódolva. A nőkbe is. Az más dolog, hogy ezt nem vagyunk hajlandóak elfogadni, rózsaszín álmokat költünk arról, ami nem a valóság és csodára várunk - ez sokkal inkább a nőkre jellemző.

Minden pasi szexet akar, ez kell, hogy a kiindulási alap legyen. Ez egy elkerülhetetlen dolog, és az ösztönei tényleg csak azt akarják.

Minden, ami ez után jön, lenne az, ami többek között „emberré” tesz minket. Ha egy nő érdekes, fel tudja kelteni a pasi figyelmét, és teszi ezt nem csak a dekoltázsával, hanem esetleg netán a személyiségével, akkor ott elkezdődhet valami olyan, amire állítólag a nők vágynak - figyelem, érdeklődés. Mivel minden ember más, ezért nem mindenkit ugyanaz fog meg a másikban (logikus). Azt kell mondjam, hogy a cikk szinte teljesen korrekt, tényleg ezek a jelei annak, hogy ha egy pasi csak szexet akar, de ismét csak azt sugallja, hogy a pasikkal van gond és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez mennyire nem igaz.

Azt látni kell, hogy a legtöbb nőnek sejtelme sincs arról, hogy mit akar. 16 évesen (ma már talán 12 évesen is) aktív szexuális kapcsolatot élnek, de gyakran 20-25 éves, sőt néha 30 éves korukra sem tudnak összeszedni annyi tapasztalatot, hogy el tudják dönteni, hogy mit akarnak. Nagyon sok nőt ismertem és ismerek, akik a párkapcsolatukkal szemben bizalmatlanok és mégis fenntartják azt, mert a csodára várnak, talán azt hiszik, hogy valami történni fog, ami mindent megváltoztat, de igazából, ha történik, akkor az is a nő lelki világában történik: egy törés, behódolás, belenyugvás és elfogadás. Így képesek akár éveket, vagy egy életet leélni. Talán annyira félnek az egyedülléttől, hogy végül mindenbe belemennek és ez a félelem teljesen elvakítja őket. Utána persze megy a panaszkodás, és minél előbb jön a gyerek, hogy legyen valami, ami mégis összetartja, összekovácsolja a két felet. Mert ugyan mi más értelme van az életnek, mint találni egy pasit, családot alapítani? Mit számít az önmegvalósítás, az álmok elérése? Nem számít semmit, mert nincsenek.

A nők ugyanúgy képesek egy cafat húsként kezelni magukat, mint azok a semmirekellő pasik, akiket kifognak maguknak. Mert könnyebb egy senkiházit csak a mellekkel, meg formás fenékkel megfogni, mint egy olyan pasit, aki ennél többet keres. A mai nők (szűkítsük le 12-30 éves korosztályra) legtöbbje annyira üres, annyira nincs semmi célja, elképzelése a jövőről, hogy nem, hogy unalmasak, hanem egyenesen idegesítővé válnak. Nemrég találkoztam egy nagyon aranyos lánnyal. Szép volt és nagyon értékeltem a humorát is. Pozitív, mert a korosztályomban a nők már erősen megjátsszák magukat, nem képesek elengedni magukat és csak komolykodnak. Nagyon jókat nevettünk és elgondolkodtam rajta, hogy talán akár lehetne több is, és elhívom randizni. Mielőtt ezt megtettem volna, gondoltam, felteszek pár alapvető kérdés (pontosabban olyan irányba terelem a beszélgetést, hogy a kérdésekre választ kapjak), mint például:

  • Mi a kedvenc színe?
  • Milyen zenét szeret?
  • Van-e hobbija és mi?
  • Mit csinál szabadidejében?
  • Mit csinál majd este?
  • Mit szeretne elérni?
  • Miért azzal foglalkozik, amivel?
  • Mi a kedvenc étele?

És még talán egy tucat kérdést feltettem. Az első kérdéstől az utolsó felé haladva egyre csökkent az érdeklődés és a végén egy egyszerű köszönéssel távoztam. Nincs hobbija, nem csinál semmit, csak a haverokkal lóg, nem tudja mit szeretne, nincs szinte semmiből kedvence, nincs benne semmi a külsején kívül, amivel fel tudná kelteni az érdeklődésem. Tucatszámra vannak ilyen nők, akiknek fogalmuk sincs semmiről. Ezek a nők lesznek azok, akik ezt a cikket („Öt jele annak, ha egy férfi csak szexet akar”) elolvassák, ők azok, akik el se fognak gondolkodni, hogy miért van ez, és automatikusan a pasikat jelölik/bélyegzik meg, mint probléma forrása, és sosem fognak azon elgondolkodni, hogy az életük sajnos pont annyit ér, amennyire azok a semmirekellő pasik tartják, akiket kifogtak maguknak. (Zsák a foltját - szokták mondani.)

A saját statisztikám alapján 100 nőből maximum, ha 2-3 van, akivel el lehet értelmesen beszélgetni. Nagyon sok nőre jellemző, mint ami a cikkben szerepel is, hogy beszélnek, mert a pasi csendben van, érdeklődés jelét nem mutatja, nem kérdez semmit. Ez sokszor azért is van, mert a nők rendszerint elkezdenek beszélni, csak magukról, hogy mi van velük, mi történt velük és nem hagyják abba, míg észre nem veszik az első hurkot, hogy épp ott tartanak a mondandóban, ahonnan elkezdték. Végére ért a lemez, mindent elmondtak és az intenzív érdeklődést várják, holott a nő a hosszú monológja után sem tett fel egy kérdést, hogy „És te? Mit gondolsz? Mi történt veled? Jól vagy?”, vagy bármi. Nem alakulhat ki beszélgetés, mert a nő - lehet, nem tudatosan - csak arra vágyik, hogy elmondhassa a problémáit.

Ön szerint?

Sokszor volt, hogy én is csak hallgattam (egy másodpercre nem tudtam megszólalni), figyeltem, de a sokadik alkalom után, amikor rájöttem, hogy őt egyáltalán nem érdekli, hogy mi van velem, mit gondolok, többet tényleg nem szólaltam meg. Már nem érdekelt. Csak annyit hallottam, hogy „bla bla bla bla bla”. És nagyjából tényleg ennyi is volt az értelme a mondandójának. Mind az 5, a cikkben említett pont oka lehet mindaz, amit leírtam.

A nőknek csak annyi dolguk van, hogy nőkké váljanak és úgy is viselkedjenek. Igaz, a nőknél az érzelmek dominálnak, de mindenképp szükség van arra, hogy ennél több legyen bennük. Legyen valami, amiért lehet tisztelni, felnézni rá, ne csak egy szépen csomagolt húsdarab legyen, és ne csak ennyire tartsa magát.