Minden nő szereti, ha kedvese valami romantikus kis figyelmességgel lepi meg valami évfordulón, vagy még jobb: csak úgy. A dél-Kínában élő Hu Szeng úgy érezte, egy csokor virág túl elcsépelt, valami eredetibbel akarta meglepni kedvesét, bizonyos Li Wangot. Gondolta, küld szerelmének egy hatalmas csomagot a postán, amiben nem más lesz, mint ő maga, teljes életnagyságban.

Az ötlet tényleg bájos, kár, hogy majdnem Szeng életébe került. Hiába, nem lehet mindenki a romantikus meglepetések megszervezésének nagymestere.

Bebújt ugyanis a dobozba, és a fotók tanúsága szerint egy barátját kérte meg, hogy kívülről ragassza le a küldeményt. Valószínűleg valami gyorspostát hívhattak ekkor ki a hagyományos posta helyett, mert a csomag csak három óráig parkolt a futárnál, Szeng azonban ennyi idő alatt is majdnem megfulladt. Mire a csomag megérkezett a címzetthez, tartalma már eszméletlen volt.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fog tartani” - nyilatkozta később a férfi. „Megpróbáltam lyukat vágni a kartonon, de az túl vastag volt, és nem akartam kiabálással elrontani a meglepetést.” Ehelyett a szerelem nevében majdnem megfulladt. A segítő barát egyébként közben átment a lányhoz annak munkahelyére, hogy a csomag kinyitásának boldog pillanatait is lefényképezhesse - ezek a képek kerültek fel az internetre. A jelenetnél többen is jelen voltak, meglepetés tényleg volt, de gondtalan ujjongás helyett mentőket kellett hívni, akik végülis megmentették Szeng életét.