Az az érdekes adatot olvashattuk a Daily Mailben, hogy egy átlagos angolnak 14 és fél percébe telik, míg egy randi után megírja a célszemélynek az első SMS-t. Nem a randi után 14 és fél perccel írja meg az első SMS-t, hanem 14 és fél percet tölt az első SMS megírásával. Nyilván nem könnyű egy jól (de főleg egy rosszul) sikerült randevú után szöveges üzenetben újrafelvenni a fonalat, de ki gondolta volna, hogy a briteknek ez akkora nehézséget okoz, hogy majdnem negyed órát töltenek egyetlen SMS megírásával? Pedig így van, és ha a match.com nevű társkeresőnek dolgozó brit tudósok rászállnak egy témára, nem elégednek meg ennyivel: íme a további eredmények.

Az is kiderült, hogy tényleg érdemes jól meggondolni, mi legyen az első SMS-ben, mert a britek egyharmada lohasztónak találja, ha nem jó a szöveg az üzenetben (helló, hülye szakítási okok!). A legkiábrándítóbb az, ha a másik nem tud helyesen írni, de az is romantikagyilkos, ha az ember szmájlikat vagy főleg rövidítéseket használ az SMS-ben, mint például „menjünk el megint kvzni” vagy „LOL”. Az se veszi jól ki magát, ha valaki anélkül ír egy második SMS-t, hogy megvárta volna, hogy választ kapjon az elsőre.

Ki írja az első SMS-t a randi után?

A férfiak a nőknél 60%-kal gyakrabban mutatják meg a szerelmük számára randi után írt SMS-t egy havernak, hogy az illető ellenőrizze, nem gázos-e a szöveg. Valószínűleg ebben az is benne van, hogy általában a férfiak azok, akik az első SMS-t küldik, a brit nők fele legalábbis úgy gondolja, hogy ebben is a férfinak kell kezdeményezni. Csak 16%-uk gondolja úgy, hogy kifejezetten a nő feladata az első SMS megírása.