Az már önmagában hírértékű, ha egy nő egy zseniális üzleti ötlettel képes saját vállalkozását 29 éves korára olyan sikerre vinnie, hogy már alkalmazottai is vannak. Még érdekesebb a hír, ha az üzlet nem csavaralátét-gyártás, hanem némi köze van a szexhez. A mai posztban bemutatott Jackie Samuelnek üzletasszonyként olyan sok köze van a szexhez, hogy sokan egyenesen lekurvázzák: a hölgy ugyanis hivatásos összebújóként dolgozik. Konkrét nemi aktus természetesen nincs, intimitás viszont van. Most akkor ez prostítúció vagy nem?

Jackie Samuel egy órára 60 dollárt kér, ami nagyjából 13000 Ft-nak felel meg. Ezért az összegért azt a szolgáltatást nyújtja, hogy a kliens elmehet a hölgy rochesteri házába (ez New York államban van, New York várostól nem olyan messze), és ott össze lehet vele bújni. Az ölelkezés pontos helyét az ügyfél választhatja ki, a legtöbben persze a franciaágy mellett döntenek. A dolog egyszerre roppant intim és szigorúan szexmentes: a szolgáltatás szabályai szerint a hölgy fehérneművel fedett testrészeit ölelkezés közben tilos megérintenie a kliensnek. És Samuel ráadásul pizsamát visel a fehérnemű fölött. Az ügyfeleknek tisztán, lezuhanyozva kell érkezniük, de nem lehet rajtuk illatszer vagy parfüm.

A jelek szerint remek üzleti érzékkel megáldott hölgyet mégis sokan lekurvázzák felháborodott emailekben és üzenetekben (persze soha nem volt vagy leendő kliensek). Samuel így nyilatkozott gyűlölőiről a Daily Mailnek: „volt, aki azt mondta, hogy rosszabb vagyok, mint egy prostituált, mert szerintük az összebújás még a szexnél is intimebb dolog. Azt mondják, hogy üzletet csinálok a szeretetből.” Samuel közben egyetemre jár, ahol szociális munkásnak tanul, és ott is azt megfenyegették már azzal, hogy kirúgják, ha nem hagy fel botrányos tevékenységével.

Ön igénybe venne egy ilyen szolgáltatást?

A kliensek persze nem negatívkodják el a dologot, szerintük „meditatív” élmény egy órát Samuellel összebújva csendben, nyugalomban eltölteni. Az idősebb ügyfelek jó része börtönviselt, hadviselt vagy éppen gyászol: elveszítette feleségét, és egyszerűen csak arra vágyik, hogy együtt legyen valakivel. A fiatalabb kliensek zöme egy-egy brutális szakítás után érzi úgy, hogy jól esne szex nélkül csak úgy összebújni valakivel, de vannak, akik problémás kapcsolatukból menekülnek a hivatásos ölelőhöz.

Mivel egy forgalmasabb héten 30-nál is több kliens érkezik Samuelhez, lassan már nem bírja egyedül a munkaterhet, fel is vett egy asszisztenst, akivel ketten viszik majd az üzletet. Az asszisztensnek saját kliensei még nincsenek, de már előfordult, hogy beszállt egy-egy duplaölelésbe.

Samuel így ír saját magáról vállalkozása website-ján: „körbeutaztam a világot, különböző kultúrákkal kerültem kapcsolatba, és feltűnt, hogy az amerikaiakból mennyire hiányzik a szexualitásmentes érintés. Tisztában vagyok vele, hogy az érintésnek milyen nagy szerepe van abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és hogy általában egészségesek legyünk.” Mellesleg New Yorkban már régóta van alvási szolgáltatás szintén jó pénzért, Samuel csak egy kicsit továbbvitte az ötletet: nála profi társaságban lehet relaxálni egyet, feltöltődni nyugalommal és meghittséggel.