horoszkóp

10 lépés, amit tilos szakítás után

2012.11.10. 15:41

Ha az elhagyott felet nézzük, egy szakításon túl lenni alapból is nehéz dolog, hát még ha a saját helyzetét nehezíti az ember egy-két rossz húzással. Összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amiket ha elkerülünk, sokkal könnyebben túl lehet jutni a helyzeten.

1. Ne ellenőrizgesse a Facebookon

A legjobb, ha a szakítás után egy időre le is tiltja volt pasija/csaja hírfolyamát, hiszen a folyamatos online értesítések majdnem olyan hatással járnak, mintha szomszédok vagy kollégák lennének. A legtöbben sajnos nem hogy ezt nem teszik meg, de napjában többször direkt rákeresnek az ex adatlapjára, hogy még csak véletlenül se maradjanak le semmiről - ez akkor a legkellemetlenebb, amikor neki már új kapcsolata van, és ezt nem is akarja titkolni. Felesleges mazochizmus.

2. Ne csináljon magából hülyét

Ne rendezzen jeleneteket a lakása előtt, ne írogasson cinikus megjegyzéseket a közösségi oldalakon a fotói alá, ne keresse fel az új barátnőt/barátot, ne panaszkodjon az ex anyjának, és ne most jusson eszébe befizetni neki arra a luxusnyaralásra, amire volt párja már évek óta szeretett volna elmenni önnel. Egy óriásplakáttal sem ér el többet, mint azt, hogy teljesen hülyének nézik.

3. Ne maradjon a barátja

Legalábbis addig ne, míg vannak érzései a másik iránt. Jó ideig úgysem lenne más közös téma, csak az elmúlt időszak, nosztalgiázni pedig ebben az esetben fájdalmas dolog, ismét csak konfliktust vagy felesleges ábrándokat szülne. Hagyjanak egymásnak elegendő időt, majd ha mindketten továbbléptek, akkor lehet haverkodni.

4. Ne zaklassa

Meg kell szoknia, hogy egyedül maradt a problémáival és a gondolataival: ne hívja óránként minden egyes gondjával, bajával, legfőképp akkor ne, ha ő ezt nem akarja. A hiányzol SMS-eket is felejtsük el, és főleg ne csörögjünk rá két üveg bor után, hajnalban.

5. Ne tartsa meg az emlékeket

A tőle kapott ajándékok, ottfelejtett cuccok is csak rá fognak emlékeztetni, így ha nem is azonnal, de rövid időn belül azoktól is meg kell válni. Ha nem is dobálja ki a plüssmacikat, csomagolja el őket és tárolja olyan helyen, ahol biztosan nem botlik bele minden alkalommal.

6. Ne ugorjon bele egyből más ágyába

A szenvedést nem enyhíti, az önértékelésnek meg nem a skalpok tesznek jót, sőt. Bár sokan úgy tartják, hogy egy kapcsolaton csak akkor van túl igazán az ember, ha beleszeret valaki másba, ez csak részben igaz: nem a mértéktelen csajozással/pasizással kezdődik a gyógyulási folyamat, és főleg nem úgy, hogy ehhez kihasználunk másokat.

7. Ne zúdítsa rá mindenkire a fájdalmát

Ne írogasson a facebookos üzenőfalára mindenféle szomorú idézeteket, és ne azokat az ismerőseit találja meg a világfájdalmával, akikkel egyébként már évek óta nem is beszélt. Persze nem arról van szó, hogy dolgozza fel egyedül a szakítást, csak mérlegeljen, kikkel akarja megosztani ezt a dolgot, illetve kik azok, akiket tényleg érdekel az ön lelkivilága, és nemcsak egy jó pletykára vágynak. Ha vágynak. Mert a legtöbb ember nem szereti, ha ilyenekkel terhelik, csak nem tudják, hogyan közöljék ezt.

8. Ne akarjon bosszút állni

Ne próbálja bemártani exét a munkahelyén és ne pakoljon ki az új csajának/pasijának, ne adjon fel szexhirdetést az ő telefonszámával. Főleg ne a közösségi oldalon akarja beégetni az ismerősei előtt. Lsd.: 2. pont - ezzel is csak saját magából csinál hülyét.

9. Ne zárkózzon be

Bár alapszabály, hogy a szakítást gyászolni kell, ez nem azt jelenti, hogy hetekre ki kell zárni a külvilágot és bezárkózni a szobába, ki se kelni az ágyból, fogmosás, fürdés nélkül fetrengeni. Ideje kihasználni azokat a lehetőségeket, amiket a kapcsolat alatt nem tudott: találkozni a barátnőkkel, shoppingolni, szépségszalonokat bejárni, utazni.

stockfresh 102228 big-problems sizeS

10. Ne szégyelljen segítséget kérni

Ha a környezete úgy látja, hogy nagyon rossz úton jár és ideje lenne szakemberhez fordulnia, azt valószínűleg azért mondják, mert így is van. Hallgasson a kívülállókra, ők racionálisabban látják a dolgokat, és nem merő rosszindulatból javasolnak orvosi kezelést. Nem szégyen segítséget kérni, még mielőtt komoly depresszióba esik és radikális dolgokat követ el.