Egy levélíró egy történettel és több kérdéssel fordult hozzánk. „Szeretném megosztani történetemet, kicsit kíváncsi is vagyok, hogy mások mit gondolnak erről” - kezdte a bevezetőben Emma, akit igazából természetesen máshogy hívnak. Története viszont egy nagyon is valós problémát feszeget, amiről más megközelítésben volt már szó korábban is a Randiblogban: van-e helye a pornónak egy házas-családos ember életében, és ha igen, hol. Emma nem tudja, hogyan kezelje a váratlan szituációt, ami egy üdülés közben, a reggelizőasztalnál ütött be, ezért tanácsot kér. Ha tudja a választ a levél végén olvasható kérdések közül bármelyikre, ha tudna tanácsot adni, ha hozzászólna, vagy ha saját történetét mesélné el, kérjük, a Randiblog email-címére írjon!

Az történt, hogy az egyik hosszú hétvégére elutaztunk vidékre a gyerekeinkkel. Csodás időnk volt szerencsére, ritkán jutunk el ilyen utazásra év közben. Sokszor mentünk fürdőbe és sokat kirándultunk. Apartmanban laktunk, önellátással. Második reggel, amikor leültünk a gyerekekkel reggelizni, a férjem a kanapén ülve azt mondta, hogy leveleket küld el a laptopján (szemben velünk). Én közben elkezdtem reggelizni a gyerekekkel, de elfelejtettem az asztalra tenni a kávét, így felálltam, hogy áttegyem a konyhapultról. Valami furcsa kép jelent meg a szemem sarkában, ezért odanéztem, és megláttam a kanapé mögötti tükörben, hogy a férjem pornóképeket néz.

Majdnem elsírtam magam, ezért gyorsan a fürdőbe mentem, és egy-két percig hideg vízzel mostam az arcom. Végtelenül rosszul esett, úgy éreztem, a családi harmóniát töri darabokra ezzel. Nehezen tudtam ezek után úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, de végül nem vett észre a viselkedésemen semmit. Azóta sem tudtam elmondani senkinek. Nekem a férjem nemcsak a férjem, hanem a partnerem is, sosem beszélem ki senkinek a dolgainkat. Ha problémánk van egymással, még ha gyakran veszekedés közepette is, de megoldjuk, megbeszéljük. De ezt hogyan beszéljem meg vele?

Nem arról van szó, hogy egyáltalán ne nézzen pornót, tudom, hogy a férfiak és nők nagy százaléka napi rendszerességgel néz, időnként én is. Azt is tudom, hogy ő is, de azért az mégiscsak túlzás, hogy egy pár napot sem bír ki a pornóképek nélkül, pláne, mikor együtt van a család.

Mit tegyen Emma?

13 éve vagyunk házasok, egy ovis kisfiunk és egy iskolás kislányunk van. Mindketten sokat dolgozunk, de én csak 6 órában, hogy a gyerekeket el tudjam vinni a délutáni programokra. A férjem informatikus, én egy multinál dolgozom. Nem vagyok csúnya, nem nézek ki rosszul, de azért a gyerekek után maradt rajtam kb. 10 kiló felesleg. Mindemellett több kollégám is jelezte, hogy szívesen kapcsolatba (félre)lépne velem, pedig mind házas, gyerekekkel. Szóval igazán nem értem. Esetleg túl sok már az a 13 év? Szeretnék választ kapni, hogy mit tegyek, beszéljek erről mégis neki? Azt biztosan tudom, hogy nem csal meg, lehet, hogy inkább örülnöm kellene, hogy „csak” pornózik, akár még ilyenkor is?

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!