Egy nő sem szereti, ha egy harmadik a színen van, főleg nem, ha az ex visszatérő szelleméről van szó: arról a nőről, aki korábban huzamosabb ideig volt együtt a pasival, ezáltal pillanatnyilag jobban ismeri, míg az új kapcsolat csak most ismerkedik vele. A rossz érzésre rátesz egy lapáttal, ha a pasi és az excsaj ráadásul tök jól kijönnek egymással, esetleg minden jel arra mutat, hogy még nincs lezárva a dolog kettőjük között. Összegyűjtöttük, mik azok az általános okok, amik miatt egy nőnek megrendül a bizalma a pasijával szemben, ha a volt barátnőről van szó.

Túl sokat beszél az exről

Az egyszeri nőnek az is nagyon gyanús, ha a pasija egy szót sem szól az exéről, annak viszont valóban van alapja, hogy azt is rossz néven veszi, ha túl sokszor van emlegetve. Pontosan elegendő neki megküzdenie azzal, hogy az a másik nő még mindig a színen van, nem kell még jobban hergelni múltbéli sztorikkal. Főleg nem kell nyomatékosan hangoztatni, hogy mennyire jó barát maradt, és ennek fényében minden lépéséről beszámolni. "Peti az agyamra tudott menni azzal, hogy minden történetéhez hozzáfűzte, hogy "amikor még Rékával éltem" vagy "épp Rékával voltam, amikor", még olyan esetekben is, amikor ennek aztán tényleg semmi köze nem volt a sztorihoz. Aztán azzal dicsekedett folyamatosan, hogy nem romlott meg köztük a kapcsolat a szakítás után se, úgyhogy nap mint nap azt kellett hallgatnom, hogy Réka épp most költözik egy nagyobb lakásba, Rékának új pasija van, Réka vett ilyen mosóport, de nem jött be neki, stb. Észre se vette, mennyire rosszul esik ez nekem, és ami még szomorúbb volt, hogy amikor szóltam neki, csak kiröhögött, hogy mit féltékenykedek" - mesélte a 24 éves Mónika.

Túl sokat beszél az exszel

Nincs ok aggodalomra akkor, ha a férfi olykor dumál az exnővel telefonon, vagy néha egymásra köszönnek a cseten. A gondok ott kezdődnek, ha ezek a beszélgetések túl gyakoriak, és ezt nemcsak az ex, hanem a pasi is kimondottan igényli. Ilyen esetekben az aktuális nő nem érzi magát biztonságban, nem érzi magát teljesértékűnek a kapcsolatban, sőt, sokszor úgy gondolja, csak egy vigaszkapcsolat részese lett. "A csaj minden apró dologért Gézát hívta fel, ő pedig bármikor a rendelkezésére állt. Még akkor is, ha épp velem volt. Esténként többször is azon kaptam, hogy egymással csetelnek, miközben azért vonult el a másik szobába, hogy én ne zavarjam munka közben. Ami a legdurvább volt, hogy a nő még a szexuális élményeiről is beszámolt a barátomnak. Néha én éreztem magamat a harmadiknak" - írta egyik olvasónk, Ildikó.

Megtartja az emlékeket

Félreértés ne essék, nem kell az exnőtől kapott szarvasos pulóvert vagy névvel hímzett törölközőket kidobni a kukába vagy elrejteni a szekrény mélyére, a közös fotóktól, korábbi szerelmes SMS-ektől, stb. viszont illik megválni, ha már egy új kapcsolatban van a férfi. Egyrészt ez jelenti a gyógyulási folyamat végét (a közönyt), másrészt gondoljunk csak bele, milyen érzés lehet az új barátnőnek a személyes szuvenírek közt téblábolnia. "Amikor először mentem fel Gergőhöz, még kint volt a polcán a volt barátnőjével készült közös kép. Amikor szóvá tettem, zavarba is jött, úgyhogy a következő alkalommal mindent elpakolt, ami rá emlékeztetett" - mesélte a 23 éves Tamara, Emese viszont még mindig hasonló jellegű problémával küzd. "Négy hónapja vagyunk együtt és a Facebookos adatlapján még mindig fent van a külön mappa, amiben az exnőjével nyaralnak, meg nyalják-falják egymást minden fotón. Néha ellenőrzöm, hátha már leszedte, de nem, és minden egyes alkalommal rosszul vagyok, hogy ezt kell látnom."

Az exhez hasonlítgat

A fent említett jelenségekre pedig még mindig lehet koronát tenni, például azzal, ha az új nőt folyamatosan a régihez hasonlítgaja a férfi. "Már akkor sikoltozva el kellett volna rohannom, amikor az első randin azzal jött, mennyire hasonlítok a volt feleségére, mert ugyanott vannak lyukacskák az arcunkon, és még a gesztusaink is hasonlóak. De hülye voltam, maradtam, és ez folytatódott is: ha valamit jól csináltam, azt biztosan Andrea is így csinálta korábban, ha meg valamit elrontottam, az volt a duma, hogy bezzeg Andrea ezt meg tudta csinálni. Annyira betegessé vált az egész dolog, hogy végül négy hónap után leléptem" - mesélte a 36 éves Karolina.