Az első randi utáni sms három alapszabálya

2012.12.27. 17:30

Még az érettebb korosztálynál is előfordul, hogy az első randi után komolyabb dilemmát okoz, ki jelentkezzen először, mikor, és milyen tartalommal. Mivel az sms lett az egyik legpraktikusabb és legelterjettebb formája a flörtnek, adunk egy kis segítséget azoknak, akik tanácstalanul bámulják a telefonjukat egy jól sikerült találkozó után.

A férfi írjon először

Ritkán adódik akkora összhang egy randi alkalmával, hogy teljesen nyilvánvaló és teljesen mindegy legyen, ki fogja megírni az első sms-t a búcsúzás után. Ha ez gondolkodóba és zavarba ejti a feleket, akkor tartsuk be a régi alapszabályt: a férfi udvaroljon, a nő pedig kacérkodjon. Vagyis jelentkezzen a férfi, és ez nem feltétlenül konzervatív, hanem inkább udvarias és férfias megnyilvánulás.

"Mindig megvártam, hogy a fiú írjon, kivéve egy alkalommal, de akkor teljesen természetesnek tűnt számomra, hogy én sms-ezzek először, vagyis tök mindegy volt, ki teszi meg először ezt a lépést" - mondta a 22 éves Franciska.

Ne taktikázzon

Sajnos egyre többen elhiszik az amerikai romantikus vígjátékok alapszabályát, vagyis, hogy a kapcsolat legelején legalább három napig nem kell válaszolni az sms-re, hadd egye a fene a másikat. Pedig ez a legbénább taktikázási módszer - már ha egyáltalán taktikázásról van szó és nem szimpla bunkóságról, érdektelenségről.

"Én eddig azt hittem, hogy ilyet csak csajok csinálnak, de tegnap tudtam meg egy lánytól, hogy nem, néha a faszik is előszeretettel direkt nem válaszolnak. Pedig ha a világot nem is, de mondjuk az egymás mellett élést jobbá teszi, ha az ember direktbe kommunikál, és lemondja a dolgot, ha nem tetszik neki a másik, meg ír neki sms-t, ha írni szeretne, és nem vár epekedve három napot" - szólt a témához a 33 éves Marci.

A 31 éves Lilla ugyanezen a véleményen van: "Ha nálam egy pasi eljátszaná ezt a három napos dolgot, egyből kitörölném a telefonszámát, és az is biztos, hogy lekoptatnám, ha ezek után jelentkezik. Az ilyen fajta taktikázás szánalmas egy férfitól. Ugyanígy, ha nekem írnak, válaszolok, és nem dobom félre a telefont, hogy majd pár óra múlva válaszolok, mert jó ezzel húzni."

A tapasztalat egyébként általában azt mutatja, hogy ha a férfi komolyan érdeklődik, egy napon belül jelentkezik, ha pedig csak egy kalandot akar, akkor csak két-három nap múlva. (Vagy pedig béna, ahogyan ezt fentebb is említettük.)

Nyíltan közölje, mit szeretne

Ideális esetben tehát a férfi jelentkezik, nem vár három napot, sőt, egyet se, az intelligensebb fajtája ugyanis az esti/délutáni randi után megérdeklődi a nőtől, hogy épségben hazaért-e, vagy egyszerűen küld neki egy "Köszönöm, jól éreztem magam, mikor találkozunk legközelebb?" sms-t. Mondjuk egy jól sikerült randi végén általában mindkét fél érzi, hogy lesz-e folytatás, de jó dolog megerősíteni ezt a másikban, ne lógjon már a levegőben a kérdés még ki tudja, mennyi ideig.

"Ha meg nem jött be a másik, akkor meg azt írja meg, igen, fájó kicsit az ilyen jellegű sms-eket olvasni, de legalább tisztázva van ez is" - magyarázta a 27 éves Tamás, aki már több alkalommal esett olyan szituációba, hogy a randi után üzent a lánynak, de semmi választ nem kapott.