Egy internetes társkeresőn nagyon sok mindenkivel össze lehet akadni, még okostelefon-tolvajokkal is. Ez utóbbi abban az esetben szerencsés, ha az illető pont a mi iPhone-unkat bitorolja, és így vissza tudjuk tőle szerezni, amit lenyúlt. Ez történt a New York Post híradása szerint bizonyos Nadav Nirenberggel, aki 27 éves, Brooklynban él, és harsonázik a Streetlight Manifesto nevű punkzenekarban. Az egész bizarr sztorit annak köszönheti, hogy miután szilveszterkor eltűnt az iPhone-ja, másnap emailben értesítést kapott az OK Cupid társkeresőtől, hogy valaki használja a profilját.

Rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy miután telefonját otthagyta egy taxiban, a megtalálónak eszében sincs azt visszaadni. Nirenberg a számítógépéről bejelentkezett a társkeresőbe, és ott látta, milyen aktívan kezdett csajozni telefonjának új birtokosa. Ennek alapján meg is született az akcióterv a készülék visszaszerzésére. Nirenberg leszedte egy ismeretlen, jó külsejű lány képét az internetről, majd ennek felhasználásával „Jennifer in BK” néven regisztrált a társkeresőre. Ezek után a brooklyni Jennifer nevében üzent is annak a valakinek, aki most az ő fiókját használta.

Nirenberg olyan ügyesen csetelt a fiktív nő nevében („nagyon sok szmájlit használtam, hogy lánynak tűnjek” − mondta később), hogy a tolvaj bevette az egészet, és rövidesen randit javasolt, amire „Jennifer” azt mondta, hogy találkozzanak nála a lakásán. A tolvaj megkérdezte potenciális barátnőjét, hogy mi a telefonszáma, amire az volt a válasz, hogy „haha, manapság ki használ már telefont?" Ebben maradtak, és este 7-kor a tolvaj beparfümözve és egy üveg bor kíséretében le is szállította az ellopott telefont a tulajdonos lakására.

Csak ekkor persze még azt hitte, hogy egy Jennifer nevű csajjal fog romantikázni, ami helyett azonban az a férfi várta a lakás előtt a lépcsőfordulóban megbújva, akinek elvette a telefonját. Nirenberg egy kalapáccsal felfegyverkezve követelte vissza az iPhone-ját, amit az illető azonnal vissza is adott, sőt, még kapott is érte az eredeti tulajtól húsz dollárt (kb. 4500 Ft). Az egész jelenet kevesebb, mint 20 másodperc alatt lezajlott, Nirenberg visszakapta a telefonját, úgyhogy a rendőrség helyett rögtön a sajtót értesítette.