horoszkóp

Férje királynak képzelte magát, hat nővel osztozott rajta

2013.01.22. 18:51

Nem a mai az első posztunk a poligámiáról, de eddig többségben voltak azok a történetek, amikben a szereplők azt mondták, nekik teljesen bejött az egy férj, több feleség felállás. A brit Closer magazin most talált egy nőt, aki nemrég lépett ki egy ilyen kapcsolatból, és pontosan azt mondta róla, amit a többség gondolni szokott: hogy rosszul érezte magát úgy, hogy hat vetélytárssal kellett versengenie mellesleg elég bizarr elveket valló férje kegyeiért.

A most 53 éves Philip Sharp Sussexben él, és rabbiként dolgozott, amíg nézetei miatt el nem tanácsolták. A férfi azt állítja, meghívást kapott Istentől, és ugyanolyan királynak tekinti magát, mint az Ószövetség királyai. Ezeknek a királyoknak gyakran több feleségük volt, úgyhogy ő is összeszedett belőlük hetet. Amikor Tracey Sharp 2001-ben megismerte leendő férjét, az akkor még hivatalosan is rabbinak számító férfi papíron is nős volt. De nem azzal a feleségével élt már együtt, hanem titkárnőjével. Ekkor lépett be a képbe Tracey, majd után következett még öt másik nő. Egy farmon éltek mindannyian együtt, a férj ágyról ágyra járt.

rb641

Traceynek már volt egy gyereke, amikor belelépett ebbe a kapcsolatba, de Philip Sharptól később született még kettő, akik most kilenc és három évesek. A másik öt feleségnek összesen tíz gyereke van, és Sharpnak legelső nejétől is van öt gyereke (ez összesen tizenhét poronty egyetlen apától, ha jól számoljuk). Tracey Sharp 2010-ben végülis elhagyta poligámista férjét, és ezt nyilatkozta róla: „az mondta, mind egy nagy, szerető család leszünk, de ez nem jött össze - lefeküdt az egyikünkkel, aztán másikunk ágyába ugrott bele. Nagyon sokat féltékenykedtünk, folyamatosan veszekedtünk.” Kicsit Bin Ladenékre emlékeztet a sztori.

Sharp próbálta elszigetelni feleségeit más rokonaiktól, és azt mondta nekik, hogy a nagy, mindenről gondoskodó családon kívül sosem boldogulnának. Ezért a nők maradtak is a helyükön, a mai napig a farmon dolgoznak, és közben segélyeket vesznek fel, hiszen papíron nem mentek hozzá gyermekük apjához, így jogilag úgy minősül, mintha egyedül nevelnék gyerekeiket. A feleségek azonban a nevüket hivatalosan is mind Sharpra változtatták, és a férj azt vallja, hogy az egybekelés nem egy házasságkötési ceremóniával valósul meg, hanem a szex során. Feleségeinek életkora 33 és 54 év között mozog.

rb642

Az asszonyoknak ki van adva, hogy ki mikor főz és mos, és legfeljebb havi 30 fontot (kb. 10 000 Ft-ot) költhetnek gyerekeikre. A férj mindig is ragaszkodott a családfői státuszhoz, és többek között azt is előírja feleségeinek, hogy mindig hordjanak sapkát vagy kalapot, hogy rajta kívül más ne láthassa a hajukat. Így mesél Tracey a poligámista életről: „nagyon ment a pletykálkodás meg a kavarás. Mindig megpróbáltuk elérni, hogy Philip tegyen meg nekünk valami szívességet − aztán a többi feleség lehordott, és azt mondták, hogy rossz anya vagyok. Amikor veszekedtünk, Philip mindig annak fogta a pártját, aki éppen a kedvence volt.”

A magazin a férjet is megszólaltatta, aki ezt nyilatkozta: „ahhoz, hogy valaki a mi életstílusunkban éljen, önzetlennek kell lenni, és Tracey erre nem volt képes. Az egész család megkérte, hogy távozzon, annyira bomlasztó volt.”