Megy a balhé az egyik olvasónknál. Lilla és fiúja két éve alkotnak egy párt, kapcsolatukat pedig az őszinteségre igyekeznek alapozni, ami viszont elég sokszor okoz feszültséget közöttük. Most például Lilla könyörtelenül bevallotta Imrének, hogy a munkahelyén megtetszett neki egy pasi, akivel olykor beszélgetni is szoktak, de semmi egyéb dolog nem történt köztünk. Olvasónk azt hitte, szépen és nyugodtan meg tudják majd ezt beszélni, hiszen „mindössze egy ártalmatlan vonzalomról van szó„, a megcsalásnak még csak a határát sem súrolta. Ám a pasija teljesen kibukott.

Pont a bizalom miatt meséltem el

„Egyik pillanatról a másikra omlott össze a kapcsolatunk és a bizalmi viszonyunk. Annak ellenére, hogy pont a bizalom miatt meséltem el neki, hogy tetszik egy srác, teljesen bizalmatlanná vált velem szemben, és bizonytalanná, ami kettőnket illeti. Az egész dolgot úgy kezelte, mintha legalábbis azt mondtam volna, hogy szerelmes vagyok, vagy félredugtam, pedig erről szó sincs, sőt, azóta már a vonzalom is elmúlt. A téma viszont örök nálunk, már nagyon bánom, hogy megemlítettem neki annak ellenére, hogy nem tulajdonítottam ennek akkora jelentőséget. Imre szerint viszont, ha nem lett volna jelentősége, nem mondtam volna el neki, szóval még mindig megy a vita erről, ráadásul mivel a pasival egy munkahelyen dolgozunk, Imre számára elviselhetetlenné vált a dolog” − vázolta fel a jelenlegi helyzetet röviden Lilla, mi pedig további olvasóinkat kérdeztük a témával kapcsolatban. A szituáció mindenki számára ismerős, kérdés, ki hogyan kezeli, ha egy komoly kapcsolat mellett megtetszik neki egy másik férfi vagy nő. Az őszinte vallomás és az átbeszélés a helyes lépés, vagy a bölcs hallgatás?

Olvasóink szerint jobb hallgatni

„Én nem szeretném, ha a pasim ilyeneket elmondana, ha csak gondolati szinten éli meg. Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy jó nőnek vagy jó csávónak tart valakit, de amíg ez nem manifesztálódik tettekben, felesleges a feszültségkeltés. „Amiről nem tudsz, az nem fáj.” Én meg túlérzékeny vagyok az ilyenekre. Jobb a békesség” - írta Anna, és Karolina is hasonlóan gondolkodik erről:

„Ez szerintem nem bizalmi kérdés. Itt nem arról van szó, hogy nem bízunk a másikban, egyszerűen az önérzetünket sérti, ha egy kapcsolatban kiderül, hogy a szerelmünknek tetszik egy másik nő is, sőt, esetleg a bejelentés olyan szöveggel van széljegyezve, hogy ezzel a nővel lenne a párunk, ha nem lennénk mi, de hát úgyis vagyunk. Hát az anyukádat. Egyszerűen nem kell erről a dologról szólni, főleg akkor nem, ha valóban nincs jelentősége a dolognak. Néha előfordul, hogy megdobogtatja a szívét az embernek egy másik személy, de amíg ezek fellángolások pár hét alatt eltűnnek és nem történik félrelépés, felesleges ezzel borzolni a másik idegeit” - fűzte hozzá olvasónk, míg Lóránt nem érti, mi szükség van ilyen bejelentésekre:

„Mi már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy sem az exekről, sem más nőkről, más férfiakról nem ejtünk szót. Nem szabad megbánatni a másikat ilyenekkel, súlyosan sérülhet az önbizalma, és hosszan tartó veszekedést okozhat. Mit vár a párjától az, aki hazamegy és bejelenti, hogy vonzódik valaki máshoz? Fejsimogatást, hogy előfordul az ilyen, megvárom, míg kilábalsz belőle? Vagy pedálozást, hogy bebizonyítsa, ő a jobb? Esetleg egy pacsit, hogy jaj, de jó, nekem is tetszik valaki, és ezen elröhögcsélnek?”

Írjon nekünk emailt!

Ön elmondaná partnerének, ha megtetszik egy másik férfi vagy egy másik nő? Esetleg elvárja a másiktól is, hogy minden egyes ilyen érzés miatt szóljon önnek? Tett már ilyen vallomást párjának? Miért? Mi volt a reakció? Írja meg a Randiblog email-címére!