A férfi és nő közötti benyomások bizony a Facebookon való megnyilvánulások alapján is seperc alatt kialakulnak. A napi tevékenységek ugyanis − még ha csak egy megosztásról, lájkolásról van is szó − utalnak a felhasználó jellemére. Első körben a pasikat vesszük célkeresztbe, összegyűjtöttük azokat a típusokat, akik a legriasztóbbak tudnak lenni egy normális értékrenddel rendelkező nő számára a közösségi oldalon.

A nyálas

Közel egy éven át azzal ment mindenki agyára, hogy Erzsivel való szakítása után naponta osztotta meg a Most múlik pontosant és a legszívszaggatóbb Ákos-számokat. Tucatszámra jelentek meg a „Az ember idővel mindenre rájöt... Mit veszített... Mit kapott... Mi erősítette meg... És hogy valójában ki áll mellette...” típusú idézetek, az a maradék négy ember, aki még nem tiltotta le, csak azon izgult, hogy a Nyálas végre mikor csajozik be. Végül becsajozott: azóta naponta osztja meg a Te vagy az a lányt és a legromantikusabb Krisz Rudi-számokat. Tucatszámra jelennek meg a Van úgy hogy nem érdekelnek az akadályok, a veszélyek és a csalódások, csak az, hogy vele lehess” típusú idézetek, mostanra már a maradék négy ember is letiltotta.

A hímsoviniszta

Amióta elhagyta Irén, minden nő kurva. A Hímsoviniszta persze soha nem vallaná be, hogy hímsoviniszta, hiszen ő nem azon a klasszikus állásponton van, hogy a nőknek a konyhában a helye, szüljön gyereket, nevelje fel és tegyen mindig az ura kedvére. Á, dehogy, ő nem ilyen, sőt, tőle mindent megkapott mindegyik exe, de egyik se becsülte, mert a nők nem becsülik meg a jó embereket, egyik sem. Ezt általában hosszasan ki is fejti a cinikus „Aranyszabály, csak férfiaknak: ha a nő kérdez, ne válaszolj. Bármit mondasz, ellened fordítja. Kizárt dolog, hogy eltaláld, mit akar hallani. Ugyanis ő sem tudja” idézetet tartalmazó állapotfrissítése után. Azt is elmagyarázza, miért nincs barátnője: a mai világban egyszerűen már nincsen olyan nő, aki megfelelne az igényeinek. Mind hülye.

A nyálcsorgató

Ismerősei többsége általában vadidegen nők vagy pornósztárok, akiket azzal a reménnyel jelöl be folyamatosan, hogy visszaigazolják, így részese lehet a hírfolyamuknak, esetleg még össze is ismerkedhet velük. Leggyakrabb aktivitása a Facebookon Mészáros Dóra fotóinak lájkolása és kommentelése, általában ő nyújt vigaszt, ha a sztriptíztáncost betámadják: „Ne is törődj velük, Dóri, te okos és gyönyörű nő, csak irigykednek!” Ha üzenőfalán nem jelennek meg tízpercenként csöcsök, akkor ő posztol egyet, egy másik Nyálcsorgatónak címezve.

A humorbomba

Szinte csak vicceket posztol, azokból is a tíz évvel ezelőtti leggyengébbeket. Néha megpróbál saját maga is kitalálni egyet-egyet, kevés sikerrel. Így inkább Woody Allen aranyköpéseit teszi közzé, persze idézőjel nélkül. Mindig akad egy nő, aki erre ugrik, egekig magasztalja a humoráért, a Humorbomba pedig egy szót sem szól az eredeti forrásról.

A politikus

Megállás nélkül gyurcsányozik/orbánozik/matolcsyzik, teljes meggyőződéssel. Vitapartnereit lehülyézi, a hozzászóló nőkkel szemben is agresszívan viselkedik ellenvélemény esetében. Legtöbbször amúgy halvány fingja nincs arról, ki is az a Matolcsy.

A sportrajongó

Kizárólag a kedvenc focicsapatáról, autóversenyzőjéről ír, aktuális híreket, eredményeket tesz közzé. Saját profilképe sincs, Michael Schumacher feszít az adatlapján.

A kocsmázós

Ha épp nem valamelyik kocsmából jelentkezik be, akkor úton van oda vagy pár perce indult el onnan. Ivópartnereit naponta toborozza a Facebookon, amelyik haver kihagy egy estét is, az nem bírja az alkoholt és nem is igazi férfi. Feltöltött fotói az üveghegyen túl készülnek, és mindig jól szórakozik azon, hogy hogy nézett má' ki, amikor má' nem volt szomjas.

A vadász

Ismeretlenül jelöli vagy böködi a csajokat, hátha valaki a horogra akad. Később levelet is ír, ne higgye már az újabb célpont, hogy csak dugni akar. De ha mégis lenne a dologra kereslet, őt bármikor el lehet érni − fűzi hozzá. Részegen aztán csak üzen ismét, hogy mégis dugni akar.

Az önimádó

Egy ideje gyúrni jár, a látható eredményeket pedig heti rendszerességgel dokumentálja a közösségi oldalon. De nemcsak a testét fotózza a tükörben: pózolás sportautó mellett, pózolás hostesscsajok mellett az Erotika kiállításon, pózolás borotválkozás előtt és borotválkozás után, pózolás félálomban az ágyban, stb. A reagálásokat mindig várja, mi több, ő maga kéri: „Csajok, melyik testrészemre kellene még rádolgoznom?”, „Elég szálkásra sikerült?

A celebimádó

Híres ismerősöket gyűjt a Facebookon, híres emberekkel készült képeket tölt fel. Ha a celeb nem jelöli vissza, legalább követőnek feliratkozik, hogy kedvence minden egyes posztjához hozzá tudjon szólni vagy lájkolhassa. Szerinte a celeb is csak ember, ő is követhet el hibákat, mindenki parkolt már rossz helyen az autójával, egyébként meg Schobert Norbert és Rubint Réka annyira jól néznek ki a legutóbb feltöltött képen, hogy azt mindenképp meg kell osztani az ismerőseivel is.