Hogy ne csak a férfiakat cinkeljük, a legvisszataszítóbb facebookos megnyilvánulásaik után most összeszedtük a legirritálóbb nőtípusokat is. Az ő esetükben is vannak bőven olyanok, akiknek a nyakába egy-egy poszt hatására kikerül a képzeletbeli „Vele soha!” feliratú tábla, vagyis férfiak százait riasztják el maguktól.

Az irodalmár

Meggyőződése, hogy az összes ismerőse idézetekre szomjazik. Minden élethelyzetre van egy életbölcsessége, de még a napi Coelhora is feliratkozik. Amúgy életében nem olvasott el egy egész könyvet sem, a hangulatához mérten címszavakban keresgél a neten (Idézetek hűtlenségről: „Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírni. Az elviselhetetlen. Az befejezett kín, mint a halál. Nincs kiengesztelés! Mert mást szeretni nem bűn, tehát megbocsáthatatlan − Rejtő Jenő”)

A titokzatos

A többség számára érthetetlen, sokszor egyszavas, zagyva státusszal támad („Hjajj”, „OMG”, „Francba”, stb.). Valójában csak arra megy ki a játék, hogy valamelyik épp ráérő ismerőse megérdeklődje, mi a baj. A mondandója esetleg ki is derül a további kommentekben, de az igazi Titokzatos inkább arra kéri az ismerőseit nyilvánosan, hogy privátban érdeklődjenek.

A feminista

Hosszú ideje nincs pasija, és bár állítja, hogy nem is akar ilyen jellegű háziállatot, az összes társkeresőn megtalálható az adatlapja. Általában minden egyes balul elsült randi után a közösségi oldalon hangoztatja, hogy a mostani férfiak már nem is férfiak, már a szexre se jók. Kutya nem csinálja meg neki a bojler jelzőlámpáját, ezért kénytelen szerelőt hívni, majd képpel együtt posztolja a sikerélményt: „Minek ide pasi, ha magam is meg tudom csinálni?”

Az érzékeny

Az üzenőfalon megosztott menhelyes kutyákról és macskákról szóló hírek és hirdetések átlaga minimum napi tíz poszt. Válogatás nélkül bőg a legkülönfélébb, több éve megcáfolt romantikus hoaxokon, és elsők közt volt, akik önkéntes csapatot szerveztek a Barátok közt eltűnt Lucájának felkutatására.

A bulizós

Javarészt zenéket oszt meg, a legfrissebbeket az aktuális toplistáról. Délután 4 körül már nagyon mehetnékje van, a Facebookon csődíti össze a népet, lehetőleg olyanokat, akik másnap szintén nem dolgoznak, hiszen a szülők tartják el őket. Az aktuális videóklipek mellett bulizós fotókkal teli az adatlap, sokszor hajnalban is élesedik egy-egy kompromittáló felvétel, ami másnap törlődik. A leggyakrabban megjelenő státuszmondatok: „Készülődés, aztán gooooooo”, „Ki merre van?”, „Fijúúúúk???”, „Macskajaj. :((((”.

A megbántott

Ismerősei többsége azt sem tudja, hogy kicsoda, hiszen a középiskolában meg sem szólalt, csak sejtésük volt, kiről lehet szó, amikor visszajelölték. Most viszont úgy tűnik, ő a falu közepe. Meggyőződése, hogy mindenki róla beszél, mindenki az ő életével foglalkozik, úgyhogy nem telik el nap, hogy ne kérne meg mindenkit nyilvánosan, hogy hagyják békén. Végül egy Coelho-idézetből megvilágosodik: akik a háta mögött beszélnek róla, azok csak irigylik. Az ominózus életbölcsességet viszont már nem találja az interneten, ezért emlékezetből posztolja. Stílusosan idézőjellel ellátva.

A mutogatós

Bár már betöltötte a negyvenet is, meg kell mutatnia, hogy ő is tud ugyanolyan önképet csinálni magáról a tükör előtt, mint bármelyik tizenéves.

Ehhez természetesen a legjobban kivágott felső dukál, és ha már úgyis látta mindenki messziről, feltölt egy premier plant is. Amikor egyik barátnője privátban üzen neki, hogy kissé túllőtt a célon, gyorsan leszedi a képet, majd felháborodva kiírja az üzenőfalra, hogy valaki feltörte a Facebook-fiókját és a képeivel szórakozik. Még a feljelentést is simán megteszi.