És hogy ne csak mindig a bajokról és a lehetetlenségről legyen szó, jöjjön megint két olyan levélíró, akik azt mondják, tudják a megoldást. Szerencsére egyikük nő, másikuk férfi (az Auguszta és a Zalán álnevet kapták tőlünk), így az alábbi posztból kiderül a pasizás és csajozás titka is. Auguszta azt mondja, a legnagyobb akadály a csajoskodás, míg Zalán szerint a csajtalan férfiaknál az lehet a hiba, hogy check-listával kezdenek hozzá a dologhoz, azaz előre felépítik magukban, hogy milyen nőt szeretnek, és csak olyanokkal állnak szóba, akik ennek megfelelnek. Auguszta egy szókimondó nő lehet a levele alapján, úgyhogy vele tessék vigyázni, használ trágár szavakat is, mi pedig nem cenzúrázunk. Ha önnek is vannak tanácsai vagy véleménye, kérjük, írja meg őket a Randiblog email-címére!

Auguszta

Auguszta vagyok, 23 éves, jelenleg csak felszolgálok, nem vagyok vezető beosztásban, mint a legtöbb levélíró, akik csodálkoznak, hogy nem találnak párt. Nem vagyok karrierista. Nem keresek átlagon felül (esetleg a magyarországi keresetekhez képest, de nekem külföldön kell a fizetésemből eltartani magam).

Hát én elég könnyen találtam párt, vagy inkább a párom talált meg engem. Minden önteltség nélkül kijelenthetem, hogy nagyon szép, különleges arcom van, a testemet pedig kemény munkával kurva szépre formáltam. Nekem nem voltak soha olyan problémáim, mint a többi levélírónak, mindig döglöttek utánam a pasik, pedig nem vagyok egy tipikus nőcis alkat.

Életemben nem volt rajtam magassarkú, mégis bulikon körülöttem vannak a pasik, akkor is, ha tőlem egy méterre picsagatyában csápolnak a csajok. Elég laza vagyok, és nem sütök muffint unalmamban, és nem is próbálok kocsmában sütit osztva bepasizni.

Én borzasztóan sajnálom azokat a hölgyeket, akik nehezen találnak maguknak párt, körülöttem mindig rengeteg pasi volt, rengetegen szakítottak miattam a barátnőjükkel. Több tanárom is rámhajtott. Soha nem viselkedtem kihívóan, nincsen semmi titkom, talán annyi, hogy természetes vagyok. Kinézetre és viselkedésre is. Mindig nagyon lazán viselkedtem, mindig nagyon okosnak és nagyon jófejnek találtak a pasik meg a csajok is.

Azt tanácsolnám a csajoknak, hogy ne cukiskodjanak. Szerintem ez a legtöbb pasit felbassza. Nem sokan szeretik a csili-vili, agyonsminkelt csajokat. Legyetek lazák, de nem elhanyagoltak. Ápoljátok a testeteket, sportoljatok, ne zabáljatok. Szerintem nincsen kifogás arra, hogy valaki elhízott, én suli, meló és háztartásvezetés mellett is tudtam időt szakítani arra, hogy ápoljam magam. Ne vihogjatok egyértelműen nem vicces dolgokon. Ne az idióta viselkedésetekkel próbáljatok meg feltűnőek lenni. Ne totál kinyalva, mindent kidobva induljatok neki bulizni. Az ilyen lányoktól nem fognak semmit komolyan akarni a pasik. Ami pedig a legfontosabb: ne görcsöljetek rá túlságosan a pasizásra.

Zalán

Nekem is ismerős a történet. Nagyban hasonló cipőben jártam én is. Megvolt a hasonló check-listám. Aminek sorra nem felelt meg senki. Én is arra jutottam, hogy a csajok...

Később rájöttem aztán a dolog nyitjára. Megismerkedtem egy lánnyal. Kiderült, hogy a check-listának távolról sem felel meg, tehát ő is NEM. De aztán valahogy mégsem mondtam rá nemet és valahogy elkezdtem félretenni a kis jól kifundált check-listámat. Valahogy türelmet, megértést, és támogatást kezdtem el elővenni. Eleinte csak keveset, aztán egyre többet. És lám, a módszer gyümölcsöt hozott. Kivirágzott mellettem csajom, és most két év után is még tovább tart a virágzás. Nem tökéletes minden, de tökéletesebb, mint a legelején, és most is egyre tökéletesedik.

Lehet, a szerelem a türelem, a megértés és a támogatás táptalaján nő inkább, mint a nyerészkedésén és a check-listáén. Persze tudom, nem lehet egy esetből így általánosítani, és az is lehet, csak szerencsém volt. És persze ki lehet forgatni kompromisszumnak azt, amit írtam. De nem az, mert valahogy mellette a check-listán bizonyos tételek kipipálódnak, mások meg végül baromságnak bizonyulván kihúzódnak.

Utógondolat: lehet, tényleg csak szerencsém volt ezzel a lánnyal. Azonban a check-lista önmagában ettől a szerencsétől meg fosztott volna.