Esküvői divathét volt New Yorkban a múlt hétvégén: persze csak három napig tartott a buli, nem egy teljes hétig. De ennyi is elég volt ahhoz, hogy a menyasszonyi ruháikról legismertebb amerikai tervezők felvonultassák, mit találtak ki a következő szezonra. Ami nyilván már nem ez a nyár, mert aki most esküszik, az már valószínűleg kiválasztotta, hogy miben teszi majd ezt, plusz a luxustervezők által útjukra bocsátott trendeknek úgyis minimum fél év kell, hogy a hétköznapi halandókig valamilyen formában eljussanak (pl. olcsóbban és kevésbé extrém verzióban). Szóval az esemény a nevében a 2013-2014-es (ősz-téli) szezont jelöli meg, de mivel a lakodalmak többsége nyáron van, érdemben ezek a bemutatók a jövő nyarat vetítették előre. Az idei nyár ruhávial többek között itt foglalkoztunk.

Ha menyasszonyi ruhákról van szó, a legnagyobb név Vera Wang, nemcsak Amerikában, hanem gyakorlatilag a világon mindenhol. Úgy néz ki, a tervezőnő unja már a sok fehéret, mert ezen az eseményen feketével díszített szetteket mutatott be, ami minimum nagyon merész húzás, ha nem egyenesen őrültség. Főleg furák a könyök fölé érő, elég konkrétan szado-mazó hangulatú bőrkesztyűk – vajon egy év alatt sikerül majd találnia olyan menyasszonyt, aki hajlandó egy ilyet felvenni az igen kimondásához?

De nemcsak Vera Wang érzi úgy, hogy tovább kell lépni a tisztafehér ruháktól. Oscar de la Renta is letett már pár dolgot az asztalra, és ő most kifejezetten színes menyasszonyokat tervezett: a kislányos babarózsaszín viszonylag kézenfekvő döntés, ha már muszáj valami színt tenni egy esküvői ruhára, de a kisfiús kék elsőre elég meglepő. Pedig ha úgy vesszük, a kék szín sokkal inkább passzol egy ilyen eseményre, mint a rózsaszín: végtére is a béke színe, sőt, a szűziességhez is kapcsolható, tekintve, hogy Szűz Máriát is kékben szokás ábrázolni, igaz, jóval sötétebb árnyalatban, nem ilyen hupikékben.

Reem Acra a fátylat variálta meg egy kicsit: menyasszonyai egy részénél a tüllzuhatag nem a fejhez van erősítve, hanem egy ernyőről csüng alá. Sőt, esetenként felirattal is el van látva: „Just Married” („Újdonsült házasok"), illetve „Thank you for your Love” („Köszönöm, hogy szeretsz”). De ilyen feliratot nemcsak ernyőkön helyezett el, hanem homlokokat is díszít vele.

Monique Lhuillier és Carolina Herrera ezzel szemben a palástszerű felsőrészeket részesíti előnyben, ők képösszeállításunk végén kaptak helyet. Ha van kedve, kattintson, lapozza végig a fotókat, kereken harminc van belőlük!