Kire másra is számíthatna az ember egy szakítás után, ha nem a haverokra, barátokra, közeli ismerősökre? Egy ilyen eset után mindenkinek jól esik kiönteni a szívét olyannak, aki igazán ismeri, és akire mindig is számíthatott. Sok elhagyott fél viszont túlzásba tudja vinni a dolgokat, olyannyira, hogy gyakran a barátai agyára megy a viselkedésével. Összegyűjtöttük a legáltalánosabb jelenségeket ezzel kapcsolatban. Ha van a témával kapcsolatban története, írja meg nekünk a Randiblog email-címére! A szakítás után idegesítő exekről szóló hasonló gyűjtésünket pedig itt találja.

Sajnáltatják magukat

A legtöbb elhagyott fél nem ismeri fel és nem látja be, milyen hibákat követett el a kapcsolat alatt. Innentől kezdve pedig ők csak áldozatok a történetben, akiket sajnálni kell, mert már megint csak kihasználták őket. Még rosszabb, ha az önértékelésük romokban hever, és a közeli ismerősök, barátok naponta szembesülnek a „semmire nem vagyok jó” szöveggel. Mindemellett nem tudják megérteni, hogy még ha a legjobb barátjuknak is panaszolják el bánatukat, akkor sem tudják átérezni feleannyira se a kínjait. Ha pedig ezt szóvá teszi a barát, megsértődnek.

Nincs más témájuk

Nem is tudnak másról beszélni, csak a szakításról és a jelenlegi rossz idegi állapotukról. Mindenről az exük jut az eszükbe, úgyhogy mehet a téma a vaníliafagyiról vagy a mikrobiológiáról, akkor is kiderül, hogy az ex a vaníliafagyit szereti a legjobban, amúgy meg korábban meghúzták mikrobiológiából.

Ünneprontók

Nem érdekli őket a barátaik élete sem. Csak saját magukról tudnak beszélni, nem érdeklődnek a másik hogyléte felől. Ha mégis szóba kerül, hogy a legjobb barát becsajozott/bepasizott és nagyon boldog, mert minden szépen alakul, kikészülnek a tudattól, hogy közvetlen környezetüknek bezzeg minden jól sikerül. A barátot alaposan le is cseszik, hogy pont nekik mesélnek el ilyen dolgokat.

Nem akarnak kimozdulni

A típusból kétfajta is létezik: akik valóban hetekig vagy akár hónapokig nem hajlandóak kitenni a lábukat otthonról és nem csatlakoznak a haveri társasághoz, és azok, akik csak mondják, hogy nincs kedvük kimozdulni sehová, aztán mégiscsak azzal jönnek, milyen barát az olyan, aki egyedül hagyja őket. Ennek durvább esete, akik a párkapcsolatuk alatt fütyültek a barátokra, aztán a szakítás után ismét feltűnnek és elvárják, hogy a haverok mindent átszervezzenek miattuk.

Folyton tanácsokat kérnek

Akik szeretnek okoskodni, azoknak remek lehetőség egy frissen szakított barát. Reggel, délben és este is jön a kérdés, hogy: „Szerinted ezt miért írta?”, „Szerinted ez egy jel?”, „Szerinted se keressem egy ideig?”. Az esetek többségében viszont úgysem fogadják meg a kapott tanácsokat, és így kezdődik minden elölről megint: sajnáltatják magukat, nem akarnak kimozdulni, nem lesz más témájuk és ünneprontók maradnak.