Hülyeesküvőket általában olyanok tartanak, akik imádnak jelmezbe beöltözni, és valamiért ezt a vágyukat lakodalmuk napján sem tudják félretenni. De most találtak Amerikában, pontosabban New Jersey-ben egy párt, akik ugyan hülye helyen tartották az esküvőjüket, de a sztori az egész mögött távolról sem hülye, hanem inkább romantikus és szerethető. Még akkor is, ha az eset nagyon kapóra jön most egy olyan cégnek, amelyiknek az utóbbi időben nem volt túl jó a sajtója.

2005 nyarán egy hölgy, akit akkor még Shirley Stewartnak hívtak, elment a newarki IKEÁ-ba a lányával, aki akkor még csak 14 éves volt. Éppen a képkeretező részlegen haladtak át, amikor az asszony megpillantott egy úriembert, aki roppant megtetszett neki. „Megláttam, ahogy bejött, és rögtön megnéztem az ujját, hogy nős-e. Kábé egy óráig koslattam utána” – nyilatkozott Stewart az ABC Newsnak a megismerkedés történetéről. Végülis a lánya vállalkozott arra önként, hogy odamegy a férfihoz a telefonszámáért, akit, mint utólag kiderült, Berkely Smithnek hívnak. A férfi természetesen azt mondta, hogy nem fogja megadni a telefonszámát egy kamaszlánynak, úgyhogy végülis kénytelen volt személyesen beszélni magával az asszonnyal. Barátok lettek, egymásba szerettek, eltelt nyolc év.

Most a pár elhatározta, hogy nyolc év után itt az ideje a lagzinak, és úgy döntöttek, ott fognak összeházasodni, ahol megismerkedtek: a newarki IKEA képkeretező osztályán. Fel is hívták az áruház vezetőjét, engedélyt kérve egy gyors kézfogóra, megígérték, hogy nem lesz tömeg, mert csak páran lesznek, nem fog sokáig tartani, csak kimondják az igent, csinálnak pár fotót és el is mennek, nem fogják zavarni a vásárlókat. Az IKEA megadta a beleegyezését – nem csoda, hiszen marketingszempontból igazán kapóra jön nekik, hogy egy ilyen történetben részesek lehetnek.

Így aztán amikor a múlt hétvégén a pár megérkezett a néhány főből álló násznéppel együtt, meglepetésreggelivel fogadták őket, aztán odavezették őket arra a szent helyre, ahol Stewart és Smith nyolc éve megismerkedett. Megvolt az esküvő, Stewartból Smithné lett, és az áruház egy „Just Married” feliratú, ajándékokkal teli bőrönddel is kedveskedett nekik. Hogy rendszer lesz-e az IKEA-s esküvőzésből, azt egyelőre nem lehet tudni, de idén ez már a második ilyen. Az első Valentin-napon volt Syndey-ben.