Ha az ember régóta olvassa (vagy főleg írja) a Randiblogot, az a benyomása alakulhat ki, hogy a jegygyűrűkre semmi sem veszélyesebb a férfiaknál. Volt egyszer egy lúzer, aki lánykérés közben ejtette a folyóba az ékszert, amivel éppen el akarta jegyezni barátnőjét, egy másik férfinak egy tehén szopta le az ujjáról a gyűrűt, egy harmadik meg egyszerűen kidobta a kukába, úgy kellett kiguberálni a személttelepen. Ehhez a legutóbbi férfihoz hasonlít a legjobban a mai posztban bemutatott, a fenti videón is látható amerikai férfi: ő ugyan ki nem dobta a gyűrűt, de majdnem. Véletlenül eladta 10 dollárért.

Ebben a sztoriban a feleséget Raquel Cloutier-nak hívják, 31 éves és Kaliforniában él a férjével, Erickel. Az asszony korábban ikreket szült, és ezért az újabb terhesség vége felé, a kórházba indulás előtt úgy döntött, biztonságba kell helyezni az értékeket a két éves gyerekek elől, hogy ő nyugodtan szülhessen. Ezért fogta 23 000 dolláros jegygyűrűjét (több, mint ötmillió forint!), és bedugta a gardróbban egy üres karórás dobozba. Valószínűleg a cselről a férjet is értesíteni kellett volna, de ezt akkor még nem tudta, hanem bement a kórházba, és nyugodtan megszült. Aztán amikor a babával együtt hazatért, másnap benézett a gardróbba, de a doboz nem volt sehol.

Történt ugyanis, hogy amíg a feleség távol volt, a férj úgy döntött, hogy anyuka nélkül is részt vesz a család az évente esedékes jótékonysági bolhapiacon. A férfi örült, hogy ezzel is elfoglalja a két kisgyereket, kipakoltak mindenféle lomokat, hátha sikerül valamit eladni a vásáron. Sikerült is: egy üres(nek tűnő) karórásdobozt egy szőke nő elvitt tíz dollárért (2300 forintért).

Természetesen se az eladó, se a vevő nem tudhatta, hogy a jegygyűrű el van dugva a dobozban, ezt a férfi csak akkor tudta meg, amikor a kórházból hazatérő felesége sírni kezdett a hír hallatán. A pár most a sajtón keresztül keresi ezt a bizonyos vevőt, a szőke nőt, aki tíz dollárért vett huszonháromezret. „Nagyon, nagyon, nagyon mérges vagyok”, nyilatkozta a feleség az ABC Newsnak. „Próbálok optimista maradni, de már nem is tudom. Van egy pici esélye, hogy aki megvette a dobozt, nem jött rá, hogy benne van a gyűrű.” Kedves kaliforniai olvasóink: ha találnak egy üresnek tűnő karórás dobozt, ugye tudják, mi a dolguk?