A nyár a kalandok és a romantika évszaka, főleg, ha az ember 16 éves és Nagy-Britanniából leszabadul valami napfényes és egzotikus helyre. A Törökországban üdülő Faye Jones is úgy érezte, jó kaland lesz megszökni egy helyi rosszfiúval, de aggódó édesanyja természetesen azonnal a rendőrséghez fordult, majd pánikba is esett, miután kiderült, hogy a srác büntetett előéletű. A brit sajtó az eltűnés négy napja alatt gyakorlatilag megcsinálta Jonesból az angol Bándy Katát, de aztán amikor a lányt végül mindenki meglepetésére sértetlenül megtalálták, ő azt mondta, csak mérges volt az anyjára és egy kis kalandra meg romantikára vágyott. Hát megkapta.

Faye Jones édesanyjával, a magyar fülnek vicces keresztnevű Rhonda Jonesszal ment el a törökországi Marmarisba a múlt héten. A nagymamának ugyanis saját lakása van a török riviéra ezen turistaközpontjában, és az volt a terv, hogy a 16 éves Faye az első pár napot édesanyjával tölti, aztán amikor az anyukának vissza kell térnie Nagy-Britanniába, a lány a mamánál marad a nyár hátralevő részére. Sajnos Faye azonban titokban mást tervezett: már egy éve megismerkedett a Facebookon bizonyos Murat Can Ertanival, aki 22 éves és Marmarisban lakik.

A lány és Ertani két hete találkoztak először élőben, amikor Jonesék leutaztak Törökországba. Elkezdtek diszkóba járogatni együtt, amit az anyuka rossz szemmel nézett.  A nyaralás pár napig a tervek szerint haladt, aztán Faye Jones egyszercsak eltűnt, miután édesanyja meg akarta tiltani neki, hogy újdonsült török szerelmével tovább találkozgasson. Innentől Rhonda Jones rettegésben és kétségek közt élt, lánya viszont egy romantikus kalandot élt át egy férfival.

Mint utólag kiderült, a romantikus kaland annyiból állt, hogy a fiatalok két napig Marmarisban laktak Ertani egy barátjánál, majd gyalogszerrel elindultak, és csövezni (vagy mondjuk úgy, vadkempingezni) kezdtek a környező hegyekben. Nem volt se pénzük, se élelmük, négy nap elteltével Marmaristól kb. 50 km-re találta meg őket a rendőrség. Jones ekkor azt mondta, Ertani megfélemlítette, ezért tartott vele, amire a 22 éves fiatalembert börtönbe zárták (ahol egyébként volt már korábban is, lopási ügyek, illetve egyszer egy késelés miatt).

Másnap azonban a lány megváltoztatta vallomását, és most már azt állítja, hogy Ertani nem akart neki ártani, sőt, még azt sem tudhatta, hogy az általa megszöktetett lány csak 16 éves – Jones 19 évesnek hazudta magát. Mindenesetre mindketten tagadják, hogy szex is lett volna a romantikus kaland közepette. Állítólag Ertani mondta is Jonesnak, hogy hívja fel az édesanyját, hogy az ne aggódjon, de a lány olyan dühös volt az anyjára, hogy csakazértse telefonált. Így aztán megindult utánuk a rendőrhadjárat, a brit lapok pedig napi több cikket ontottak az eltűnt lányról. Ez alatt fény derült Ertani előéletére is, többek között arra, hogy a fiatalember korábban már megszöktetett egy brit tinilányt, sőt, nemcsak megszöktette, hanem teherbe is ejtette, de verte is. A baba másfél éve született meg Skóciában, Ertani még nem találkozott vele, és egyelőre nem is néz ki úgy, hogy valaha fog.

Sajnos azonban a Ertani és a Jones-lány között sem örök a szerelem, a srác a kaland után ugyanis azt nyilatkozta, hogy már bőven elege lett a végére az angol kiscsajból, és alig várja, hogy egy újabb lánnyal szűrhesse össze a levet, mert általában nem nagyon bírja sokáig ugyanazzal a csajjal.

A délen nyaraló brit fiatalokról egyébként egy sokkoló és botrányos dokumentumfilm készült tavaly Görögországban What Happens in Kavos címmel. Ha jó a gyomra, 18-nál több az éveinek a száma és van egy kis ideje, kattintson érte ide!