A vírusvideókkal kapcsolatban mindig az első dolog, ami felmerül, hogy biztos nem is igazi a felvétel, ahogy az már több ilyen internetes szenzációvá vált filmecskéről is kiderült. Az elmúlt hónap egyik legnagyobb port felvert videója kétségtelenül a koreai nőt zaklató nyugati férfiak felvétele volt, és érdekes módon ezzel kapcsolatban nem igazán alakult ki vita arról, hogy esetleg nem is igazi zaklatás van a felvételen. Hát most a Washington Post állítólag beszélt a két videózó férfival, és ők azt állítják, színészkedés volt az egész.

A két férfi érthető módon nem vállalta sem az arcát a megszólaláshoz, sem a nevét, de azt mondják, egy koreai férfi fizetett nekik fejenként 90 dollárt azért, hogy felvegyenek egy ilyen jelenetet – az egész még két évvel ezelőtt történt. A projekt témája elsősorban nem a szexuális zaklatás volt (lett volna), hanem a plasztikai sebészet, ami Koreában megdöbbentő módon elterjedt. A férfiak mondják is a nőnek a felvételen, hogy olyan ronda, hogy plasztikai sebészetre lenne szüksége. Természetesen a férfiak állítása szerint a nő is csak színészkedett és beleegyezett az egészbe, igaz, a felvétel előtt valóban lehajtottak pár pohárkával mindannyian.

A két férfinak semmi más bizonyíték nincs a kezében, mint két másik hasonló videó, amit a Washington Post újságírójának meg is mutatták azzal a feltétellel, hogy a riporter nem tölti fel a videókat az internetre. Ezen a másik két videón szintén az elhíresült jelenet látható, csak kicsit máshogy zajlik – tényleg, mintha előzetesen elpróbálták volna a jelenetet, és többször is eljátszották volna, hogy a végén kiválaszthassák, melyik verzió sikerült jobban. Az újságírónak egy facebookos csetről egy screenshotot is megmutattak, amin az látszik, hogy a két nyugati férfi megállapodik egy koreaival a felvétel elkészítésében. Azt mondják, azért készült a videó direkt egy klubban és direkt telefonnal, hogy még meggyőzőbbnek tűnjön.

Ön szerint megrendezett a videó?

Sokan azonban továbbra is kétkedők, mondván, ha tényleg van bizonyíték arra, hogy a botrányvideó megrendezett jelenet, nincs túl sok értelme ezt most visszatartani. Kicsit rejtélyes az is, hogy a videó miért csak most, két év elteltével került fel a netre, és érthetetlen, hogy ha ekkora botrány lett az egészből, különösen Koreában, miért nem jelentkezik a videón látható nő, hogy lenyugtassa a kedélyeket. Nem érthető továbbá, hogy a felvételre miért volt szüksége a megbízóként szereplő koreai férfinak, a plasztikai sebészetes tervekből mindenesetre a jelek szerint nem lett semmi, hiszen az állítólagos projektből semmi nem került napvilágra. Az viszont biztos, hogy a videó döbbenetesen élethűen mutat be egy nagyon is valós problémát, nemcsak arról, hogy hogyan bánnak nőkkel a férfiak, hanem a keleti és nyugati kultúra viszonyáról sem fest éppen hízelgő képet. Ön szerint tényleg megrendezett jelenetről van szó?