5 férfitípus, amit minden nőnek ki kell próbálnia

2013.08.22. 17:47

Az első kapcsolatok elhanyagolható százalékából lesz csak házasság, de ez a Huffington Post cikke alapján nem is olyan nagy baj. A The Love Affairs of Nathaniel P. szerzője, Adelle Waldman ugyanis most felsorolt öt olyan férfitípust, amit minden nőnek ki kell próbálnia, hogy tanuljon a kapcsolatból – házasságot azonban egyikükkel sem javasol.

1. Aki nem akarta elkötelezni magát – eddig

Az egyes típus eddig fennhangon kürtölte a világba, hogy ő márpedig sosem fog megállapodni. Sziklaszilárd elvei egészen addig tartanak, amíg megismerkedik önnel. A jól ismert problémák itt is előkerülnek, ahogy teik az idő, és az egyes típus számára egyre kevésbé érdekes már a nő, lejjebb hagy az izgalom, és titkon felmerül benne, talán mégsem kellene megállapodni. A nő ezt persze megérzi, ekkor hajtani kezd, görcsösen próbálja megőrizni az izgalmat, előadja, produkálja magát – egy jó házasságban azonban erre semmi szükség. Ahhoz azonban, hogy a későbbiekben felismerje, melyik az a férfi, aki komolyan gondolja a tartós kapcsolatot, meg kell ismernie azt, aki hazudja. "Aki komolyan gondolja, az veled együtt fog dolgozni azon, hogy jó legyen a házasságotok, és nem érzi majd úgy, hogy egy balek, amikor valami épp nem stimmel. Hiszen tudja, hogy nincs tökéletes" – írja a szerző.

2. A férfi, aki mindenkit ismer

Nem kapott asztalt az új menő éteremben? A kettes típus biztosan ismeri az üzletvezetőt, de az is lehet, hogy a tulajt. Egy új cégnél próbálkozna az önéletrajzával? Neki ott is lesznek ismerősei. Ez a típus ugyanis mindenkit ismer, profin építi a kapcsolatait, ennek azonban az az ára, hogy folyamatosan a telefonján lóg, amikor pedig épp nem beszél rajta, akkor sms-t vagy e-mailt ír. Igen, akkor is, amikor éppen vacsorázik, nyaral vagy csak úgy elvan az új nőjével, akinek azonban inkább figyelemre lenne szüksége. Szenvedélye, hogy másoknak segítsen – de jobb, ha inkább csak barátkozik vele. A tüneteket mindenesetre igen jellemzőek, a későbbiekben könnyen szűrhet ezek alapján.

3. A vicces, vonzó, de duzzogó pasi

Nemcsak nőben van olyan, akinek semmi baja, pedig közben szétveti az ideg, mert a partnere olyat szólt, ami nem tetszett neki – írja Waldman. A hármas típus épp ilyen: ahelyett, hogy megbeszélné a problémáit, inkább durcásan mered a parnerére, és azon forrong, hogy hát az hogyan lehet, hogy a partnere nem tudja azonnal, mi az ő baja. És nem elég, hogy nem tudja, de még meg is kérdezi. Bár a hármas típus a hosszú kapcsolatra alkalmatlan, azt legalább megtanulhatja tőle, hogy mennyire fontos a kommunikáció. Ha mégis kapcsolatban maradna vele, készüljön fel arra, hogy egy idő után csak lábujjhegyen közlekedik majd mellette és inkább nem szól semmit, mert hát ki tudja, épp mikor sértődik meg valamin, amit viszont úgysem mond el.

4. A sármos (vagy gazdag, vagy sikeres) férfi, akivel lehet pózolni

Biodíszletnek is hívhatnánk a négyes típust, aki tényleg fantasztikus, de valójában leginkább arra használható, hogy pózoljanak az oldalán. Nagyszerű élmény végigvonulni vele a barátok és ismerősök előtt, akik tágra nyílt szemmel, tisztelettel vegyes irigységgel vizslatják. Jobb azonban óvatosnak lenni, a szerelemből fakadó boldogságot ugyanis könnyű összekeverni a büszkeséggel és hiúsággal. Ha csak póznak használná a férfit, lépjen tovább! Az ideális jelölt ismérve, hogy nem akarja mindenáron mutogatni, és kettesben, otthon is jól érzi magát vele.

5. A fiatalabb férfi, aki a nő minden szavát issza

Az ötös típus, buzgó, kedves, fiatal férfi, aki oda meg vissza van a partneréért, és legszívesebben minden mondatát szó szerint megjegyezné, annyira rajong érte. Szenvedélyes szerelemmel szereti a nála idősebb nőt, és ezt gyakran el is mondja. Visszaadja partnere hitét az emberiségben, önmagában és a férfiakban, minden jónak tűnik, de a kapcsolat nagy valószínűséggel mégsem tart sokáig. Na, nem a korkülönbség miatt, hanem sokkal inkább azért, mert a férfi rajongása egyoldalú, a nő a figyelmessége, az odaadása miatt van vele. A férfi imádata miatt előbb-utóbb bűntudata lesz a nőnek (feltéve, hogy nem kőből van), már, ha egyáltalán eljutnak odáig. A helyes döntés ebben az esetben az, írja a szerző, ha a nő elengedi a férfit –  a házasság előtt úgyis meg kell tanulni ezt is.