Összekoldult egy vesét beteg feleségének

2013.09.06. 17:17

A múlt héten azt mutattuk, hogy nem lehet úgy feleséget találni, ha az ember a hirdetéssel a nyakában mászkál az utcán. De úgy látszik, ez a szendvicsemberes módszer roppant népszerű az USA-ban és bizonyos egyéb helyzetekben mégis lehet eredményes. A Fox csatorna Dél-Karolina államban működő helyi stábja tavaly fedezte fel Larry Swillinget, aki „Need kidney 4 wife” (magyarul kb. „a feleségemnek vesére van szüksége”) felirattal a testén ment mindenhova. A héten a fenti videóval dokumentált sztori jó véget ért: a férfi önfeláldozó keresése megmentette a feleség életét, mert jelentkezett egy donor.

A feleség, akit Jimmie Sue Swillingnek hívnak, egy vesével született. Egészségügyi problémái akkor kezdődtek, amikor megszülte a harmadik gyermekét, és férje egyre jobban aggódni kezdett érte. Az évek múltával az asszony állapota annyira leromlott, hogy felkerült a transzplantációra várók listájára, mivel a családban senki nem volt, aki vesét tudott volna adni az édesanyának. Jimmie Sue egészségi állapota azonban tovább romlott, és a férj egy idő után attól kezdett tartani, hogy mire sorra kerülnek, már túl késő lesz. Swillingék 56 éve élnek házasságban, és Larry úgy döntött, nem engedi, hogy így legyen vége, kétségbeesésében akárhova ment, a táblákat viselt magán a segítséget kérő felhívással.

Most úgy néz ki, végre meglett a gyümölcse a szendvicsemberként járkálásnak, mert jelentkezett valaki, hogy felajánlja egyik veséjét az asszonynak. A donorról nem lehet túl sokat tudni, de Swillingék valószínűsítik, hogy a hölgy nem az utcán látta meg a vesét kolduló férjet, hanem a tévéből értesült a történetről. Maga az operáció egyébként ingyenes lesz, de még így is rengeteg járulékos költséget kell a betegnek állnia, így sokan azért jelentkeztek, hogy pénzzel támogassák a beteg asszonyt. A kétségbeesett férj tavaly még könnyek között nyilatkozott a tévének, most a boldogságtól van a végsőkig meghatódva, hiszen úgy néz ki, sikerült megmentenie felesége életét. A jövő héten már be is ültetik az új vesét.