Sok olvasónknak lehet, hogy újdonság az az esküvői szolgáltatás, hogy madár viszi ki a jegygyűrűket az ifjú párnak a házasságkötéshez, de már évek óta van ilyen, mi 2010-ben számoltunk be róla. Úgy néz ki ez a dolog, ha minden jól megy, hogy a templomban az ifjú pár mellett ott áll egy solymász/madarász, a gyűrűket a sólyom/sas/stb. lábára erősítik (lehetőleg fehér vagy vörös szalaggal), aztán a madarat a templom bejáratánál elengedik, az pedig ugye elegánsan behussan az épületbe és odaszáll gazdájának kesztyűvel védett alkarjára. A madarász leveszi a gyűrűket és folytatódhat tovább az esküvői szertartás. Itt nézhet meg egy videót az ideális esetről – egy brit pár is így képzelte el az igen kimondását, de nekik elég nagy pechjük volt.

Sonia Cadman 46 éves, férje, Andrew Mattle 49. Az angliai Sherston városában kötöttek házasságot a napokban, és a menyasszony édesanyja, a leendő anyós gondolta úgy, hogy madárkedvelő vejét meglepi egy ilyen gyűrűvivős templomi extrával. Bár a keresztény házasságkötés szimbolikájába viszonylag nehezen illeszthető bele egy bagoly, Cadman asszony választása mégis egy gyöngybagolyra esett, a képeken látható Darcyra.

Az esküvő előkészületei rendben megvoltak, a ceremónia szépen le is ment a nagy pillanatig, amikor a gyűrűket kellett behozni, hogy az ifjú pár kimondja az igent. Ekkor, a vőlegény legnagyobb meglepetésére egy madarász vette fel a pozícióját az oltár mellett, a templom bejáratánál pedig elengedték Darcyt, hogy a gyűrűkkel a lábán elegánsan átrepüljön a násznép feje felett, hosszában átszelve a templomhajót.

Amikor a bagoly berepült, nagyon zavartnak tűnt”, emlékszik vissza a pillanatra a menyasszony. „Nem tudom, talán megriasztotta valami. Egyenesen oda kellett volna repülnie a solymász kesztyűjére, aki aztán leveszi a gyűrűket, de a madár ehelyett eltűnt a gerendázatban.” Egy ideig próbálták lecsalogatni, de Darcy nem gondolta meg magát, sőt, egy idő után elaludt a mennyezet alatt. Még szerencse, hogy a párnak volt a tarsolyában B terv, úgyhogy olyan negyed óra próbálkozás után úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább a bagoly alászálltára, hanem tartalékgyűrűkkel folytatják a szertartást. Darcy végülis egy óra elteltével volt hajlandó leereszkedni, addigra az ifjú pár már a lakodalomban volt.