10 kegyetlen szabály koszorúslányoknak

2013.09.20. 14:23

Nemrég volt szó arról, hogy a koszorúslányság intézménye kezd kimenni a divatból, mivel a válság miatt egyre kevesebben tudják/akarják megengedni maguknak az ezzel járó pluszköltségeket. A mai posztból kiderül, hogy lehet, hogy nemcsak a pénzen múlik ez a dolog, hanem a menyasszonyok barátnői is szívesebben olvadnak bele a násznépbe ahelyett, hogy a nyakukba vennék a koszorúslánysággal járó problémákat.

A Gawkernek beküldtek most egy emaileket olyan menyasszonytól, aki mellett elég rémes lehet koszorúslánynak lenni. Ez az ara ugyanis 10 pontba gyűjtött össze szabályokat kiválasztott kebelbarátnői részére még novemberben, az esküvő előtt hat hónappal, és most az egész internet egy emberként képedt el a hölgy követelésein. Először sokan azt hitték, hogy viccről van szó, de nem, ezeket egy nő állítólag tényleg nagyjából komolyan gondolta. Ilyen feltételekkel ki a fene szeretne koszorúslány lenni?

1. 3 hét múlva kezdődnek a rendszeres súlymérések.

2. Senki sem lehet vékonyabb a menyasszonynál. Ez azt jelenti, hogy két bizonyos koszorúslánynak májusig fehérjedús étrenddel hízókúráznia kell. Őket egy dietetikus meg fogja keresni ezzel kapcsolatban.

3. Az esküvő előtti napokban kötelező a korán fekvés. Senkinek sem lehet elnyűtt az arca, táskás a szeme. Biztos megértitek.

4. Fürdőruhák: olyan összeillő bikinikben legyen mindenki, amiknek a popsiján kristályokból egy-egy betű van, ami a „maids” (=„lányok”) szót adja ki.

5. Az esküvő előtt tilos pántos bikinit lehet hordani, nehogy kilátszódjon az odasült bikinipánt helye a pánt nélküli koszorúslány-ruhából.

6. Naptej: az kell, hogy mindenki gyönyörű és ragyogó legyen, nem pedig rákvörös vagy hüllőszerű. Ennek megfelelően csomagoljatok.

7. Beszédek: aki beszédet szeretne mondani, mutassa be a beszédét nekem ellenőrzésre és kijavításra az esküvő előtt legalább 4 héttel.

8. Hajvágás: aki hajat szeretne vágatni, először adja le nekem a tervezett frizurát, mielőtt bármit csináltatna (ez a hajfestésre is vonatkozik).

9. Jelenlét: nagyon kérlek benneteket, hogy minden eseményen legyetek jelen, esetenként tehetek egy-egy kivételt.

10. Tetkók: tetoválási tilalom június 5-ig! Akin látható helyen varrás van, azzal majd privátban felveszem a kapcsolatot annak (ideiglenes) eltüntetésére vonatkozó utasításokkal.

Jelenet A koszorúslányok bosszúja című filmből – szerencsére ilyesmire azért ebben az esetben sem került sor
Jelenet A koszorúslányok bosszúja című filmből – szerencsére ilyesmire azért ebben az esetben sem került sor
Fotó: Europress / Getty

Valószínűleg maguk a koszorúslányok is azt hitték, hogy ez csak egy vicc, mert a Gawker további emaileket is közzétett, amikben humoroskodó hangvételben ugyan, de a menyasszony rendesen kiosztja egy barátnőjét, amiért kérdezés nélkül meg merte változtatni a frizuráját. Ezek után egy másik csaj engedélyt kért hajvágásra, de a menyasszony ezt nem engedélyezte számára. A renitens koszorúslány mégis vágatott, amire az ara majdnem kitagadta a koszorúslányok közül, de végülis azzal a feltétellel maradhatott, hogy az esküvőig visszanöveszti a frufruját. Maga a lagzi állítólag végülis gyönyörű volt, igaz, az egyik koszorúslánynak nem sikerült tartani az esküvő előtti víz-rizs-diétát, ezért megkérték, hogy terítsen egy kendőt a vállára, hogy ne látszódjon, milyen kövér a karja.