Egy roppant kényes kérdést vetett fel nemrég egy olvasónk. Hunor arról írt levelében, hogy a nők milyen rosszul tudnak reagálni, ha a férfi merevedési problémája szól közbe egy romantikus együttlét alkalmával. A Randiblog email-címén továbbra is folyamatosan várjuk a véleményeket és saját történeteket a témában (illetve minden egyébbel kapcsolatban, ami a párkapcsolatokat érinti), de már eddig is jött három nagyon érdekes válasz Hunornak, egy egy férfitól, kettő egy-egy hölgytől. Mindhárman teljesen máshogy állnak hozzá a kérdéshez, éppen ezért gondoltuk, hogy egymás mellé tesszük a véleményeket és tanácsokat – ön melyikükkel ért egyet?

Henrik

Velem is történt már olyan, hogy hasonló teljesítménykényszer miatt voltak gondjaim. Sőt mai napig tudom magamról, hogy bármikor elő is fordulhat, ezért úgy gondolom, nem lesz álszent az, amit írok neked.

Tudod, az ilyen szituációkban a nők sem érzik jól magukat, sőt... Legtöbbjük első gondolata, hogy elrontott valamit, nem elég szexi, nem elég jó neked. Mindezek mellett őket váratlanul érte az esemény (veled ellentétben), ezért ne lepődj meg rajta, hogy nincsenek felkészülve arra, hogy mit is kezdjenek veled. Kettőtök közül aki felkészülhetett volna a helyzetre, az egyedül te lehetsz, hiszen tudod, bármikor előfordulhat nálad. És valószínűleg ahogyan te viselkedsz ebben a helyzetben, azzal váltod ki ezeket a reakciókat a partnereidtől, hiszen nehezen tudom elképzelni, hogy minden partnered egyformán érzéketlen legyen. Márcsak azért is gondolom, hogy szarul reagálod le a dolgot, mert megkérdik, hogy mit csináljanak. Te vagy a Férfi! Irányítsd a helyzetet! Ha nem vagy képes rá, akkor nem is érdemelsz meg jó nőket! Lépj túl a dolgon, van még szád, ujjaid, juttasd el a csúcsra úgy, mint még senki! Egy büdös szava nem lesz utána. És nem árt a lelkükkel is foglalkozni olyankor kicsit, megnyugtatni őket, hogy szexik, ügyesek, stb., csak a te fejedben van némi gond. Ez kb. olyan, mint komoly műtétnél a rokonságot nyugtatni, annak ellenére, hogy te vagy bajban. Attól még fontos, hiszen ismét oldódik a helyzet, ők ismét jól érzik magukat, és hidd el, emiatt majd te is, onnan meg ismét lehet folytatni az estét.

Azért pedig, hogy ne forduljon elő, csak te tudsz tenni. Mivel tudod, hogy a gond a fejedben van, ezért kezdj el vele foglalkozni! Kísérletezd ki, hogy miképp tudod a kényes szituációkon agyban túltenni magad! A lényeg, hogy azzal foglalkozz, amit élvezel, amitől beindulsz, ne pedig azzal, hogy most áll-e vagy sem, mert szerintem attól még senki nem gerjedt be. De ha mondjuk a testén keresed a szexi pontokat, figyeled a sóhaját, arra figyelsz, milyen érzés benne lenni stb., akkor elmúlik a problémád. Ráadásul léteznek még szexológusok is, akiknek kb. szerintem millió tanácsuk van, mit tegyél.

Ameddig ez nem megy, addig első alkalmakra tudom ajánlani a szexshopokat, nagyon jó kis tablettákat lehet kapni. Azoktól már kapsz annyi önbizalmat, hogy eszedbe sem fog jutni, hogy felsülhetsz.

Szóval összefoglalva magadért tenni csak te tudsz. Azért is, hogy megelőzd az esetet, és azért is, ha megtörtént, akkor folytassátok a szexet és remek élmény legyen mindkettőtöknek.

Ameddig te nem teszel ellene, addig szidhatsz minden nőt micsoda érzéketlen dögök, de ne felejtsd el, a hiba nálad van!

Sok sikert hozzá!

Henrietta

Egyszerűen felháborítónak tartom a mai 30+-os férfiak viselkedését! Mi a fenét rinyálnak? Ne csodálkozzanak, ha csak így és ennyit tud reagálni a nő! Mi történt a mai harmincas férfiakkal? Elmondom! Állandóan fáj a fejük, hátat fordítanak nekünk az ágyban, ha már csak egy kis konfliktus is van, nem akarnak szexelni, fáradtak, hárítanak, az ember csinálhat bármit, állandóan csak rinyálnak! Nem egy kapcsolat (köztük az enyém is, egy több éves élettársi kapcsolat) azért megy tönkre, mert a férfiak kerülik a szexet! Ma már nem a nőknek fáj a fejük, a nők lettek a férfiak, a férfiak pedig nőként viselkednek! Tele van állandóan az internet azzal, hogy mi hogy viselkedjünk az ágyban, hogyan tartsuk fent az érdeklődést, de minek, ha egyszer semmi értelme? Inkább nekik kellene cikkezni arról hogy hogy ne legyenek fáradtak egy kis összebújáshoz!

Hajnalka

Komolyan elszomorított a levél, ami a nők otromba reakcióit ecseteli az első (második, sokadik) sikertelen akció kapcsán, ezért úgy döntöttem, megosztom a saját és a barátnőimtől az évek alatt begyűjtött tapasztalatokat, véleményeket a témában.

Először is szögezzük le: mindenképpen bunkóság és nem túl előremutató a másikat leszólni, paraszt kérdésekkel még jobban elbizonytalanítani, amikor a fizikai intimitást még csak próbálgatja egy pár. Nekem ráadásul az a tapasztalatom, hogy ha hosszabb az ismerkedés és közben erősebb érzelmi szál alakul ki a felek között, nem is ritka, hogy valamelyikőjük leblokkol vagy nehezen indul be az első együttlétek alatt, mert túlizgulja az egészet. Túlizgulja, mert bizonyítani akar, mert hányszor elképzelte már, hogy téged, és most ott vagy előtte/alatta/rajta. A barátnőimmel még az egyetem alatt szavajárásunkká vált, hogy az a pasi, aki első alkalommal keményen megdönget, minden bizonytalankodás nélkül, biztos nagyon kíván, de nem szerelmes. Persze ez egy félkomoly általánosítás, de nekem is sok kapcsolatomban megtörtént, hogy a srácnak nem állt azonnal úgy, mint a cövek, amikor először kerültünk helyzetbe vagy nem tudott elélvezni, és ezekből aztán nagyon intim, átdumált, simogatós, összebújós éjszakák lettek, olyanok, amikor igazán közel kerültünk, és nem attól, hogy lespriccelte a csillárt.

Ki adta a legjobb választ?

Lányok, ahelyett, hogy leszóljátok a férfit, aki tényleg annyira izgul miattatok, hogy nem megy vagy nem úgy, és a saját nem vagyok elég jó komplexusotokat babusgatnátok, inkább élvezzétek ki, amit a helyzet kínál, a gyengédséget és az intimitást. Mert az a pasi, akit egy ilyen „kudarc” után szeretetet és megértést kap, gyorsan túllendül az egészen, és sokszorosan meghálálja az élet sok területén. Akivel meg durván bántok, nem titeket fog önfeledten sikítósra dugni.

Fiúk, ti pedig csak annyit tegyetek meg, hogy ha mégsem jön össze a szexjelenet, nem zárkóztok magatokba azonnal, mert abból csak szorongás lesz mindkét oldalon. Ha a nő nyitott és a helyén kezeli a dolgot, jó, ha beszéltek az aggodalmaitokról, a lámpalázról.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!